Raiders promoveren Jackson tot headcoach

Door

De Oakland Raiders hebben maandag een nieuwe head coach benoemd. Hue Jackson, vorig seizoen offensive coördinator bij de ‘Silver and Black’, kreeg die eer nadat hij ervoor zorgde dat de offense een merkwaardige vooruitgang boekte het afgelopen seizoen. De beslissing kwam er twee weken nadat de vorig head coach,Tom Cable, werd ontslagen.

Jackson werd al langer gezien als de eventuele opvolger van Cable. Hij werd een jaar terug bij de ploeg aangenomen om er de play-calling te doen en dat deed hij meer dan behoorlijk. In het seizoen 2010-2011 scoorden de Raiders 410 punten. Dat aantal is meer dan het dubbele van het aantal punten gescoord in het seizoen 2009-2010. Hiermee eindigden ze dit seizoen als zesde in de NFL wat betreft het aantal punten gescoord.

De tight end van de Raiders, Zach Miller, ziet duidelijk al uit naar de komst van Jackson: ,,Ik ben zeer tevreden dat Hue onze nieuwe head coach wordt. De evolutie van onze offense is merkwaardig en zo ook de vooruitgang. Dit was het beste jaar van offense sinds ik een Raider ben. Ik kijk al uit naar de toekomst.”

Dit is de eerste keer dat Hue Jackson head coach wordt van een team. Hij heeft wel al tientallen jaren ervaring als coach in de NFL, met als hoogtepunten de vorming van quarterback Joe Flacco bij de Baltimore Ravens en als receiver coach bij de Cincinnati met Chad Ochocinco en T.J. Houshmandzadeh. Volgens Ochocinco is Jackson de ‘beste receiver coach die ik ooit heb meegemaakt.’

Foto: exposay.com

Ook leuk om te lezen