Replacement Refs beroven Packers van zege

Golden Tate
De Seattle Seahawks hebben vannacht met 14-12 gewonnen van de Green Bay Packers na één van de meest idiote laatste plays ooit. Met een 12-7 achterstand gooide Seahawks quarterback Russell Wilson een hail mary richting de endzone die werd gevangen door safety M.D. Jennings van de Packers.

Terwijl Jennings nog in de lucht was en de bal vast had deed Seahawks reciever Golden Tate ook zijn arm rond de bal. Op de grond besloot één official dat het een touchdown was (rechts op foto) en een andere dat het een interception was. Uiteindelijk werd een touchdown gegeven. Die foutieve call werd vervolgens niet omgedraaid na instant replay, omdat dat niet mogelijk was. In diezelfde replay overigens ook nog te zien dat de refs een knoeperd van een offensive pass interference hadden gemist.

Hierdoor wonnen de Seahawks de wedstrijd en ontplofte Twitter:

Packers guard T.J. Lang:

Sports Illustrated senior writer Jim Trotter:

Tampa Bay Rays derde honkman Evan Longoria:

Acteur Samuel L. Jackson:

SportAmerika.nl schrijver Darch:

Packers headcoach Mike McCarthy wond er onmiddellijk na afloop ook geen doekjes om. ,,Meteen maar even met de deur in huis: ik beantwoord geen vragen over de replacement refs“, sprak hij met een van woede rood angelopen gezicht. ,,Iemand wat te vragen over de wedstrijd?” En quarterback Aaron Rodgers: ,,It was aweful. Dat is alles wat ik erover te zeggen heb.”

Wedstrijd
Het was de tweede touchdown voor Tate in de wedstrijd, nadat hij in de eerste helft ook al de score had geopend na een 41 yard touchdown pass van Wilson. Het was de enige score in de eerste helft. In het derde kwart scoorden de Packers hun eerste punten door twee field goals na lange drives. In het vierde kwart scoorden de Packers pas hun eerste touchdown: een één yard run van running back Chris Benson.

Rodgers
In de eerste helft wist Aaron Rodgers niet van de Seattle pass rush af te komen. De 2011 MVP werd maar liefst acht keer gesackt door de Seahawks, waardoor de Packers amper een fatsoenlijke drive hadden.

Uiteindelijk gooide Rodgers voor 223 yards, zonder touchdowns en interceptions. Wilson gooide voor 130 yards met twee touchdowns.

Klik hier voor de bizarre laatste play van de wedstrijd, welke uiteindelijk de Seahawks de overwinning bezorgde.