Staal en Lidstrom captains NHL All-Star game

Door

De captains van de de NHL All-Star game zijn dinsdag bekend gemaakt. Aanvaller Eric Staal van de Carolina Hurricanes en Detroit Red Wings-verdediger Nicklas Lidstrom zullen de eer hebben om allebei een team te leiden gedurende het jaarlijkse spektakel.

Dit jaar zal er geen traditionele wedstrijd tussen de beste spelers van de Eastern en Western Conference op het programma staan, maar is er wedstrijd tussen Team Staal (witte tenue’s) en Team Lidstrom (donkerblauwe tenue’s). Beide spelers mogen uit de 42-koppige All-Star selectie een team samenstellen. Elk team zal bestaan uit drie doelmannen, zes verdedigers en twaalf aanvallers.

Staal, bezig aan zijn zevende seizoen in de NHL, is ook ook aanvoerder van de Hurricanes, die het evenement zullen organiseren op 30 januari in Raleigh, North Carolina. De aanvaller is al drie keer eerder uitgekozen voor het All-Star team. Zijn collega-aanvoerder, Lidstrom, speelt al zijn gehele carrière, zo’n negentien seizoenen, voor de Detroit Red Wings. De Zweed wist al zes keer de Norris Trophy, prijs voor beste verdediger in de NHL, binnen te slepen en werd al elf keer eerder geselecteerd voor een All-Star game.

Voor Staal kan het kiezen van spelers in zijn team een bijzondere aangelegenheid worden. Zijn jongere broer Marc, verdediger bij de New York Rangers, is namelijk ook opgenomen in de selectie van 42 spelers. Aan hem werd gevraagd of hij hoopte bij zijn broer in het team terecht zou komen. ,,Nee, ik hoop dat ik tegen hem zal spelen,”was het verrassende antwoord van de verdediger van de Rangers. ,,Ik denk niet dat ik goed met hem in één team zal kunnen spelen. Hij heeft een te grote mond.”

Foto: 0.tqn.com/d/raleighdurham

Ook leuk om te lezen