Texans, Bucs en Cowboys winnen in overtime

Jacksonville Jaguars @ Houston Texans 37-43
Het beste team in de AFC tegen het slechste team in de AFC? De uitslag lag voor de aftrap eigenlijk al vast. Of, wacht even? Juaguars quarterback Blaine Gabbert moest al snel naar de kant met een schouderblessure, en Chad Henne leidde zijn Jaguars naar een 17-17 stand het scorebord tijdens de rust, een indrukwekkend resultaat.

De Jaguars bleven ook na rust doorzetten. Het team scoorde direct na rust een fieldgoal en recoverde vervolgens een Houston fumble, wat zou leiden tot een touchdown voor tight end Marcedes Lewis. Een 81 yard touchdown voor Justin Blackmon maakte het 34-20, maar daarna kwam Houston in een ritme. Met ruim vijf minuten verkleinde Houston het verschil tot één touchdown, en ook de gelijkmaker stond daarna snel op het scorebord. In overtime werden field goals uitgewisseld, waarna een Andre Johnson touchdown de wedstrijd uiteindelijk besliste in het voordeel van de thuisploeg. Johnson en Blackmon vingen beiden voor meer dan 200 yards aan passes. (BJB)

Tampa Bay Buccaneers @ Carolina Panthers 27-21
In de eerste week van het seizoen waren de Buccaneers de baas over de Panthers, en ook deze week leek het de wedstrijd van Tampa Bay te worden. Een interceptie door Captain Munnerlyn bracht daar echter verandering in. Plotseling hadden de Panthers de wedstrijd in handen, en zagen we voor de eerste keer in weken weer een glimlach op het gezicht van Cam Newton.

Doug Martin, de meeste indrukwekkende rookie dit seizoen, rushte voor 138yards, maar kon niet het verschil maken voor zijn team. Na een langdurige voorsprong voor de Panthers bracht een 24 yard touchdown van Vincent Jackson met enkele seconden op de klok de Buccaneers weer op gelijke hoogte. Pas in overtime was een Dallas Clark touchdown beslissend, in het voordeel van de bezoekers. (BJB)

Cleveland Browns @ Dallas Cowboys 20-23
De Cowboys (5-5) hadden niet genoeg aan 4 kwarten om zich van de Cleveland Browns (2-8) te ontdoen. Pas een field goal in extra tijd bezorgde America’s team de winst. De bezoekers uit Ohio stonden bij rust met 13-0 voor. Het bleek niet genoeg om de overwinning veilig te stellen. Na een field goal en twee touchdowns kwamen de Cowboys met 13-17 voor. Toen Brandon Weeden met zijn tweede touchdown pass naar Benjamin Watson gooide leek met iets meer dan een minuut op de klok een upset in de maak.

De Cowboys marcheerden echter in 8 plays en 66 yards het veld over en met nog twee seconden op de klok trapte Dan Bailey de gelijkmaker door de palen. In de extra tijd wist de defensie van de Cowboys de Browns tot 6 yards in drie pogingen te houden en deed de offense genoeg om Dan Bailey nogmaals in stelling te brengen. Vanaf 38 yards bezegelde hij het lot van de Browns. (JL)

Arizona Cardinals @ Atlanta Falcons 19-23
Het zal niet vaak gebeuren dat een team dat 6 turnovers moet incasseren met een overwinning van het veld stapt. De Atlanta Falcons (9-1) bewezen echter dat het wel mogelijk is door de Arizona Cardinals (4-6) in het laatste kwart in te halen en met hun zesde opeenvolgende nederlaag terug naar de woestijn te sturen.

De normaal gesproken zeer betrouwbare Matt Ryan gooide 5 interceptions, waarvan 3 in het eerste kwart. In 9 eerdere wedstrijden dit seizoen had hij slechts 7 ballen in de handen van tegenstanders gegooid. Buiten LaRod Stephens-Howling (127 yards en een touchdown) konden de Cardinals te weinig produceren om de Falcons te kloppen. In totaal wist de offense slechts 178 yards te produceren. (JL)

New York Jets @ St. Louis Rams 27 – 13
Twee teams. Één met momentum, één op een doodlopend spoor. In tegenstelling tot de verwachtingen mogen de bezoekers, het team op het dode spoor, met een overwinning terug naar New York. Mark Sanchez speelde een solide duel met 178 yards en één touchdown. Tim Tebow had één pass voor -1 yard en twee rushes voor -5 yards.

De Rams schoten vooral zichzelf in de voet met drie turnovers. Bradford gooide één interceptie en zowel hij als Darrell Richardson verloor een fumble. Steven Jackson had 81 rushing yards, maar kon het verschil niet maken voor zijn team. (BJB)

Philadelphia Eagles @ Washington Redskins 6-31
Met Michael Vick op de bank vanwege een hersenschudding was het aan rookie Nick Foles om in zijn eerste start de wedstrijd te dragen. Die druk was iets te groot. Hij gooide in de eerste minuut al een interceptie, al was die niet aan hem aan te rekenen. Zijn tweede interceptie, halverwege het eerste kwart, dan weer wel. LeSean McCoy was de leading receiver voor de Eagles met 67 yards. Op de grond kon hij echter weinig verschil maken, en het misschien wel groter dan het verlies van de wedstrijd was dat LeSean McCoy het veld per ‘cart’ moest verlaten na een blessure.

De Washington Redskins kunnen tevreden zijn met een overtuigende overwinning. Quarterback Robert Griffin III was zowel op de grond als door de lucht uiterst gevaarlijk. Hij leidde zijn team in rushing yards, en was ontzettend precies met zijn passes (14/15, 200 yards). RGIII scoorde vier touchdowns, waaronder een 61-yard bomb naar Santana Moss. (BJB)

Green Bay Packers @ Detroit Lions 24-20
De Packers (7-3) wurmen zich langs de Detroit Lions (4-6). Door een touchdown pass van Aaron Rodgers op rising star Randall Cobb met nog 1:55 te spelen werd de stand 21-20. In de daaropvolgende drive konden Matthew Stafford (266 yards, twee touchdowns een interception) en zijn mannen niet genoeg yards overbruggen om een fieldgoal te trappen.

Mason Crosby deed dat vervolgens wel om de eindstand op het bord te zetten. Hiervoor had Crosby al twee field goals gemist. Rodgers eindigde de dag met 236 yards, twee touchdowns en een interception. (JL)

Cincinnati Bengals @ Kansas City Chiefs 28-6
De Bengals (5-5) hadden geen kind aan de Kansas City Chiefs (1-8) die in 4 kwarten football slechts twee field goals wisten te produceren. Grote man aan de zijde van de Bengals was Andy Dalton die met twee passing touchdowns en een rushing touchdown een groot aandeel in de zege had. Wide receiver A.J. Green ving alweer zijn tiende touchdown van het seizoen. (JL)

Recaps geschreven door Bert Jan Brands (BJB) en Jasper Laman (JL)