NFL Update: Oranjefan bij de Broncos en blessuregolf bij de Dolphins

Door

Miami Dolphins v New York Jets

Mike Pouncey, de ervaren center van de Miami Dolphins, ging maandag onder het mes om komaf te maken met een hardnekkige heupblessure, aldus NFL Network reporter Ian Rapoport. Door deze ingreep zal Pouncey waarschijnlijk zo’n drie maanden buiten strijd zijn, waardoor hij de start van het nieuwe seizoen zal moeten missen.

Zoals het er nu voor staat zal de center pas terug zijn voor week 4, wanneer de Dolphins op bezoek gaan bij de Oakland Raiders. De kans is echter groot dat Miami Pouncey op de zogenaamde PUP lijst (Physically Unable to Perform) zet, waardoor hij pas weer beschikbaar zal zijn voor de wedstrijd in week 7, in Chicago. Het kan echter nog erger wanneer we vergelijken met andere spelers die een gelijkaardige blessure hadden. Vorig jaar had Percy Harvin namelijk last van dezelfde blessure in juni en hij keerde pas in week 11 terug op het veld…

Pouncey is echter niet de enige sleutelspeler van de Dolphins die out is met een blessure. Ook running back Knowshon Moreno staat een tijdje aan de kant, zij het minder lang dan Pouncey. Albert Breer, reporter voor NFL Network, liet maandag weten dat Moreno waarschijnlijk een maand uit is na een korte ingreep aan de knie.

 

Wilson krijgt kans bij de Chicago Bears

Adrian Wilson, de ondertussen 34-jarige safety, krijgt een nieuwe kans om zijn nu al indrukwekkende NFL-carrière nog wat uit te breiden. Na elf seizoenen bij de Arizona Cardinals en een korte tussenstop bij de New England Patriots krijgt Wilson nu een contract bij de Chicago Bears. De drievoudige All Pro Player en vijfvoudig Pro Bowler tekende vorig seizoen nog een driejarig contract ter waarde van zo’n vijf miljoen dollar bij de Patriots, maar kende een waar rotseizoen en speelde geen enkele wedstrijd door een blessure aan de achillespees.

Wilson, die bij de Cardinals indruk maakte met zijn combinatie van snelheid, precieze tackles en harde beuken, tekent nu dus een nieuw contract in Chicago, waar men al een tijdje op zoek is naar een goede safety. Of men die gevonden heeft in de ervaren, maar toch al ietwat oude knar lijkt nog maar de vraag. Zeker is wel dat Wilson de concurrentie zal moeten aangaan met Ryan Mundy en Chris Conte. Bears linebacker Lance Briggs kijkt alvast uit naar de samenwerking. Details over het contract zijn nog niet bekend gemaakt.

 

Oranje heeft een fan in Julius Thomas

Dave Dameshek, de luidruchtige en eigenzinnige journalist bij NFL Network, voornamelijk bekend van zijn podcast ‘The Dave Dameshek Football Program’, geeft zich steeds meer over aan de Europese footballvariant. Voor de tweede keer in korte tijd spendeerde hij een aflevering van zijn podcast aan soccer en het lopende wereldkampioenschap in Brazilië. Voor zijn laatste aflevering had hij daarvoor Denver Broncos tight end Julius Thomas op bezoek en die bekende kleur over welke teams zijn voorkeur wegdragen.

“Frankrijk en Nederland zijn toch twee teams waar ik graag nog wat meer van zou zien tijdens dit WK”, aldus Thomas. Dameshek dacht te weten waarom de Broncos tight end zo gek was van Nederland, aangezien de Broncos namelijk ook in het oranje spelen. “Ik ben wel fan van oranje, maar ik hou vooral van hun manier van spelen.” Thomas bleek voornamelijk onder de indruk van de sterkte van Nederland op standaardsituaties.

Wie de aflevering van ‘The Dave Dameshek Football Program’ wil beluisteren, kan dat door hier te klikken. De passage waarin Thomas zijn bewondering voor Oranje uitspreekt begint rond de 23stee minuut.

FOTO: Getty Images

Ook leuk om te lezen