LeBron James definitief Free Agent

Door

2014 NBA Finals - Game Five

Het zat er al aan te komen, maar vandaag heeft de manager van LeBron James het aan de Miami Heat verteld. LeBron James zal gebruik maken van zijn ontsnappingsclausule en zal zijn contract bij de Heat niet uitdienen. Hierdoor zal James de clubs voor het uitkiezen hebben vanaf 1 juli en zou hij ook nog terug kunnen keren bij de Heat voor een nieuw contract.

Manager en goede vriend van James, Richie Paul, gaf het nieuws vandaag door aan Pat Riley en de Miami Heat. De superster had nog een tweejarig contract bij de Heat, maar daar ziet hij nu van af. De speculaties rondom James waren al in volle gang, maar zullen nu nog meer gaan oplaaien. Clubs mogen pas vanaf 1 juli met hem praten en een aanbieding doen. Pat Riley zal dat namens de Heat doen, maar ook teams als de Houston Rockets, Los Angeles Lakers en de Chicago Bulls zullen James benaderen.

Ook een eventuele terugkeer naar Cleveland is een optie. De Cavs hebben het afgelopen seizoen zichtbaar rekening gehouden met een mogelijk terugkeer van hun verloren zoon. Er werden geen meerjarige contracten afgesloten, om zo flexible te blijven onder het salarisplafond. Het is voor de teams in de NBA afwachten wat LeBron gaat beslissen en over een Decision 2.0 op ESPN te zien zal zijn. Ook de toekomst van zijn teamgenoten Dwyane Wade en Chris Bosh zullen in de komende weken beslist worden. Zij moeten net als James voor 30 juni laten weten of ze hun contract bij de Heat zullen uitdienen of niet.

In 2010 ging het zo:

Foto’s: GettyImages

Ook leuk om te lezen