Bulls reduceren ‘magic number’ tot 1

Door

De Chicago Bulls zijn nog een zege verwijderd van het winnen van de Eastern Conference. Aan de hand van Derrick Rose en met een indrukwekkende verdediging, werden de Boston Celtics op hun plaats gezet: 97-81.

In een uizinnig United Center was Rose andermaal een klasse apart. De point guard sloot af met dertig punten, acht assists en vijf rebounds, en was dankzij zijn drives, passes en schoten een constante plaag voor Boston.

De Celtics konden tot halverwege het derde kwart gelijke tred houden met de Bulls, en dat was vooral de verdienste van de reserves. De Boston-bank was goed voor 33 punten en tien rebounds, en hield de ploeg lang in de wedstrijd.

Boston’s starters lieten het donderdag afweten. Kevin Garnett was met tien punten en tien rebounds weliswaar goed voor een double-double, maar Rajon Rondo (bij rust nog zonder score) en Ray Allen bleven steken op slechts zeven schamele puntjes. Rondo kon daar bovendien niet meer dan zes assists aan toevoegen.

Chicago stelde daar, behalve Rose, een double-double van Carlos Boozer tegenover (veertien punten, twaalf rebounds), terwijl Luol Deng goed was voor 24 punten.

Maar misschien nog wel indrukwekkender dan de offensieve prestatie (Chicago schoot slechts 47 procent), was de defensie van de thuisploeg. De Bulls zorgden ervoor dat de tegenstander niet meer dan 38 procent van het veld-, en slechts twintig procent van buiten de arc schoot.

Vooral in het vierde kwart zette Chicago daarmee de toon. ,,Iedereen toonde toen net even wat meer energie”, legde Rose uit. ,,We hadden ons voorgenomen om de leiding kostte wat kost te behouden, en als het even kon te vergroten.”

Gezien het feit dat de Bulls al voor de topper een voorsprong koesterden van drie zeges op de Celtics, had het treffen niet de allesbepalende factor waarop een paar weken geleden nog was gehoopt. Toch was Chicago kennelijk het meest gebrand op een statement. De reden? De Bulls hadden de Celtics vaak genoeg verslagen, maar slechts zelden met Paul Pierce, Allen, Rondo EN Garnett van de partij.

Het ‘magic number’ van de Chicago Bulls bedraagt na de zege op Boston nu 1, waardoor een overwinning vrijdag in Cleveland de ‘number one seed’ in het Oosten kan betekenen.

Voor Tom Thibodeau een mooie gelegenheid om vooral Derrick Rose en Luol Deng eindelijk eens wat extra rust te gunnen. Want dat is de enige kritiek die de coach in Chicago krijgt te verduren: hij laat zijn sterspelers vaak wel erg lang op het laminaat staan…

Zie hier de samenvatting tussen de Celtics en de Bulls.

Foto: pippenainteasy.com

Ook leuk om te lezen