Reggie Miller en Don Nelson in Hall of Fame

Door
Rivalen herenigd in de Hall of Fame: Michael Jordan en Reggie Miller.
Foto: Getty Images

Reggie Miller, Don Nelson, Nike-oprichter Phil Knight en negen anderen krijgen vandaag een plek in de Hall of Fame in Springfield (Massachusetts). Knight wordt officieel welkom geheten door de man die zijn sportschoenen tot in alle uithoeken van de wereld populair maakte, Michael Jordan. Maar ook Miller is voor Jordan bepaald geen onbekende.
NBA-persoonlijkheid

Miller speelde achttien jaar voor de Indiana Pacers. Afgezien van zijn vele records, dodelijke driepunters en andere indrukwekkende statistieken werd hij tijdens zijn spelersloopbaan een van de gezichtsbepalende persoonlijkheden van de NBA. Niet in het minst vanwege de felle strijd die hij leverde met zijn aartsvijanden de New York Knicks en Jordan’s Chicago Bulls.

1.335 overwinningen

Nelson won als speler vijf titels met de Boston Celtics en was maar liefst 31 jaar lang coach in de NBA, als laatste voor de Dallas Mavericks. Nelson is met 1.335 gewonnen wedstrijden de coach met de meeste ‘regular season’-overwinningen in de geschiedenis van de NBA. De kleurrijke, uitgesproken Nelson deed zijn imago eer aan door te verklaren dat hij desondanks niet begrijpt waarom hij in de Hall of Fame opgenomen wordt.

Nieuwe Hall of Famers

De groep van twaalf is een van de grootste ooit die tijdens de jaarlijkse verkiezing de Hall of Fame haalt. Onder hen zijn verder Ralph Sampson, die net als Miller nooit kampioen van de NBA werd, en Jamaal Wilkes, ex-Laker en viervoudig NBA-kampioen.De Naismith Memorial Basketball Hall of Fame in Springfield, tussen New York en Boston, werd in 1968 geopend. Het complex bevind zich op steenworp afstand van de plek waar gymleraar James Naismith het basketbal in 1891 tijdens een gymles uitvond.

Ook leuk om te lezen