Philip Humber gooit een Perfect Game

Door

Chicago White Sox righty Philip Humber heeft vanavond een Perfect Game geworpen tegen de Seattle Mariners. De werper gaf geen hits en geen walks op en de M’s gingen 27 up, 27 down. De laatste nul kwam na een strikeout van Brandon Ryan. De Chi-Sox wonnen met 4-0.

Dit is de 21e perfecto in de Majors ooit en de derde door een White Sox pitcher. De laatste White Sox die dat presteerde was Mark Buehrle op 23 juli 2009.

Humber
Humber, de third overall pick door de New York Mets in 2004, had slechts 96 pitches nodig over negen innings en hij had negen strikeouts.

In zijn carrière heeft de 29-jarige Humber een 4.09 ERA en hij wierp nog nooit een complete game, laat staan een shutout.

Offence
Paul Konerko zorgde er in de tweede inning al voor dat Humber al de offence kreeg die hij nodig had met een solo-homerun. Een inning later waren het back-to-back RBI-singles van opnieuw Konerko en catcher A.J. Pierzynski die de stand op 3-0 brachten. Alejandro de Aza had ook nog een RBI-single, in de negende inning.

Andere uitslagen:
New York Yankees – Boston Red Sox 15-9
De Red Sox blameerden zich opnieuw in het jarige Fenway Park. Nadat de Sox een comfortabele 9-0 voorsprong hadden genomen en starter Felix Doubront zes sterke innings had geworpen ging het helemaal mis in Beantown. De New York Yankees kwamen terug, mede dankzij zeven runs in de zevende en in de achtste inning. Nick Swisher sloeg een grand slam en Mark Teixeira sloeg zijn tweede homerun van de avond, nadat hij er ook één had geslagen in de zesde inning.

Cincinnati Reds – Chicago Cubs 1-6
Miami Marlins – Washington Nationals 2-3 (na tien innings)
Texas Rangers – Detroit Tigers 10-4
San Francisco Giants – New York Mets 4-5

Ook leuk om te lezen