OKC verslaat Orlando in slotfase

1recap1

Oklahoma City Thunder @ Orlando Magic 97-89

Het bleef lang spannend, maar door negen punten van Kevin Durant en door vier schoten van de Magic in de slotfase te blokken won OKC in Orlando. Durant en Westbrook scoorden gezamenlijk 21 van de 27 OKC-punten die er in het vierde kwart te noteren waren.

Door de overwinning beëindigen de Thunder een verliesreeks van twee duels terwijl Orlando nu zes partijen op rij heeft verloren.

Maurice Harkless maakte evenveel punten als Durant; 25. Nog nooit scoorde de rookie van de Magic, die verder goed was voor 9 rebounds en 4 blocks, zo vaak in een wedstrijd. Bij OKC was ook Serge Ibaka op dreef. De center had 14 punten, 13 rebounds en 5 van de 11 blocks van OKC kwamen op zijn naam te staan.

New Orleans Hornets @ Memphis Grizzlies 90-83

De Hornets gaven bijna een voorsprong van 16 punten uit handen maar trokken uiteindelijk aan het langste eind tegen Memphis. Robin Lopez maakte 23 punten en pakte 10 rebounds. Anthony Davis voegde daar 18 punten en 15 rebounds aan toe.

Bij Memphis namen Mike Conley (20 punten, 5 rebounds, 4 assists) en Marc Gasol (16 punten, 6 rebounds) het voortouw.

New Orleans stond 16 punten voor met nog 9:17 minuten te gaan. Toen schoten de Hornets drie maal raak in acht pogingen. Ook verloor New Orleans in die fase 4 maal de bal. De Grizz leken daardoor terug in de wedstrijd te komen maar New Orleans begon net op tijd weer beter te spelen en stelde de overwinning veilig.

Washington Wizards @ Los Angeles Lakers 103-100

Bij de Lakers was de kern van de starting lineup intact en dat is dit seizoen nog niet vaak voorgekomen. Toch moesten de Lakers het onderspit delven tegen de Wizards. L.A. gaf een voorsprong van 18 punten in de tweede helft uit handen tegen de Wizards, die gebukt gaan onder het vele blessureleed in hun roster. Kobe Bryant was terug na twee wedstrijden gemist te moeten hebben  door een enkelblessure. Bryant had twee kansen op de gelijkmaker in de laatste vijf seconden, maar miste beide pogingen en dus dropen de Lakers af in het Staples Center.

Minnesota Timberwolves @ Phoenix Suns 117-86

Minnesota won het duel tussen de twee teams die het dit jaar moeilijk hebben. Kirilenko scoorde 20 punten en Dante Cunningham maakte er 18 vanaf de bank voor de Wolves. Ricky Rubio had ook weer een goede wedstrijd met 12 punten, 8 assists, 6 rebounds en 5 steals. Bij de Suns had Goran Dragic 13 punten en 10 assists. De Suns hebben nu net als de Detroit Pistons 23 maal gewonnen en 47 maal verloren. Daarmee doen deze teams het dit jaar het slechtst.

Portland Trail Blazers @ Atlanta Hawks 104-93

Portland kwam pas anderhalf uur voor de wedstrijd in de Philips Arena, omdat een politieachtervolging in Atlanta waarbij de nodige ongelukken vielen voor oponthoud zorgde. Maar de Blazers speelde goed. Zo had Wesley Matthews 28 punten tegen de Hawks, die in de slotfase geen fut meer hadden.