Jordan: Rose is dé MVP

Door

Voormalig Bulls legende Michael Jordan tipt Derrick Rose als de MVP van het seizoen. “Hij verdient het,” liet Jordan weten over Rose nadat de Bulls woensdagnacht met 101-84 wisten te winnen van zijn Charlotte Bobcats. ,,Hij speelt erg goed. Hij verdient het zonder twijfel en als hij het niet wordt, nou dan weet hij hoe ik me al die jaren voelde.”

Rose, die 20 punten scoorde tegen de Bobcats, genoot oprecht van de complimenten van de grootste speler aller tijden. ,,Dat is fantastisch,” zei hij met een grote grijns op zijn gezicht. ,,In Chicago praat met nog altijd over Mike en als hij dat dan over je zegt. Ongelofelijk. Het is een eer.”

De spelverdeler maakt een uitstekend seizoen door bij de Bulls met gemiddeld 25 punten, 8 assists en 4 rebounds per wedstrijd. Aan de MVP award denkt hij nog niet. ,,Dat komt pas als we doorgaan met het winnen van wedstrijden,” aldus Rose. ,,Het is aan ons om met elkaar agressief te blijven spelen.”

Na de wedstrijd in Charlotte kwam het niet tot een gesprek tussen Rose en Jordan. ,,Nee, maar ik hoop hem wel een keer te spreken tijdens de playoffs. Hij weet wat erbij komt kijken om juist dan een niveau hoger te spelen.”

Foto: media.oregonlive.com

Ook leuk om te lezen