Highlight Reel: Gobert en Goku, Olynyk ‘Nowitkzit’ Dirk

Door

gobert

Elke dag maakt de NBA-redactie van SportAmerika naast de NBA recap, waarin de belangrijkste wedstrijd(en) worden besproken, en een highlight reel van de mooiste momenten van de afgelopen nacht in het Amerikaanse basketball.

1. Goberts poster … en comeback!
Rudy Gobert kreeg de deksel vannacht flink op z’n neus. Hoewel zijn ploeg Utah Jazz knap won van de Toronto Raptors met 89-93, was hij wel hét lijdend voorwerp van de avond doordat DeMar DeRozan hem pijnlijk groot op een poster zette. Nikola Vucevic was zelfs zo brutaal om Gobert (in het Frans) om een gesigneerd exemplaar te vragen.

Gobert werd op Twitter door een bijdehandte puber aan de schandpaal genageld, maar had een uiterst leuk antwoord voor de Aziatische jongen met de hamsterwangen. ‘_ampuller470’ zal ongetwijfeld als ‘Majin Buu’ door het leven gaan vanaf nu.

2. Olynyk probeert een Nowitzki op Dirk
Kelly Olynyk wilde vannacht de leukste thuis te zijn. De speler van de Boston Celtics probeerde in de met 106-102 verloren wedstrijd tegen de Dallas Mavericks te scoren met een trademark fade away die zijn directe tegenstander Dirk Nowitzki wereldberoemd heeft gemaakt. De god van het basketball greep echter in – Dirk verdient een dergelijke vernedering niet – en de bal ging smadelijk mis. Hoewel Olynyk er om kon lachen – “I had to try!” riep hij Dirk toe – was Nowitzki er minder blij mee.

3. Magisch momentje Okafor
The name’s Okafor, Jahlil Okafor. And I’m here to show the Pacers some magic. (Helaas was het niet genoeg om de Philadelphia 76’ers naar de overwinning te loodsen: door 31 (!) turnovers bij de Sixers en een ontketende Paul George (34 punten) wonnen de Pacers ruim met 112-85)

4. Rondo is weer terug
Rajon Rondo zit bij de Sacramento Kings een stuk lekkerder in zijn vel dan bij de Dallas Mavericks vorig jaar. De voormalig successpeler van de Boston Celtics noteerde vannacht (in de voor de Kings helaas met 97-103 verloren wedstrijd tegen de Atlanta Hawks) alweer zijn vierde triple-double in zes wedstrijden tijd. Bovendien liet hij bijgaand hoogtepuntje zien. De oude Rondo is weer terug!

5. Best of White Chocolate
NBA-kampioen Jason Williams, die door zijn oud-teamgenoot Chris Webber gezien wordt als de beste ball handler ooit in de NBA, werd vandaag 40 jaar. Reden genoeg voor de NBA om een heuse mixtape te publiceren op YouTube waarin alle (krankzinnige) hoogtepunten van White Chocolate te zien zijn. Voor de liefhebber: afgelopen zomer liep J-Will in Orlando (tegen onder andere Elfrid Payton) zien dat hij op zijn 39e nog heel aardig kan ballen.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen