TNF Preview: Titans @ Jaguars

Door

941480a8-bbe7-4d85-be1b-0cfe696ebe7f

Laatste kans op de play-offs!

Het is weer donderdag en dat betekent Thursday Night Football! Vanavond nemen de Jacksonville Jaguars het in eigen huis op tegen hun divisie rivaal de Tennessee Titans. In het totaal hebben ze 41 keer tegen elkaar gespeeld. De Titans leiden de serie met 23-18.

Voor beide ploegen is het een zeer belangrijke wedstrijd, omdat het voor beiden de laatste kans is op eventuele kwalificatie voor de play-offs. Wanneer de Titans (2-7) verliezen, kan je ervan uit gaan dat hun seizoen voorbij is, terwijl de Jaguars (3-6) misschien nog een kleine kans houden, door de wisselende prestaties van de concurrentie in de AFC South. De Colts (4-5) staan momenteel bovenaan, samen met de Texans (4-5), het is dus nog geen gelopen race in deze divisie.

TitansJaguars Stats

Stugge Jags 

De Jacksonville Jaguars wonnen afgelopen weekend bij de kwakkelende Baltimore Ravens met 22-20. De Jaguars presteren ondanks hun beroerde record (3-6) niet zo slecht. Ze weten tot nu elke wedstrijd goed tegenstand te bieden en zijn eigenlijk nooit kansloos geweest. Als de Jags’ erin gaan slagen de wedstrijden aan het eind wel naar zich toe te trekken  en daar uit vertrouwen weten te putten, dan gaan ze zeker nog mee doen in de AFC South, mits ze vanavond winnen.

Jags’ quarterback Blake Bortles laat zien dat er nog veel rek in hem zit en is aan een beter tweede seizoen bezig. (2381 yds, 19TDs) Hij zal vanavond de sterke defense van de Titans moeten gaan ontcijferen, wil hij zijn ploeg naar de overwinning gaan gooien. Hij heeft de wapens, maar weet hij ze te lanceren? Hij is in ieder geval in goede doen, met minimaal twee touchdowns per wedstrijd in zijn laatste vijf optredens.

Op dit moment zijn er enkele onzekerheden voor de wedstrijd van vanavond. Outside linebacker Dan Skuta en receiver Allen Hurns zijn licht geblesseerd, maar lijken de wedstrijd te gaan halen. De laatstgenoemde is eigenlijk onmisbaar in de aanval van de Jaguars, met 697 yards en zeven touchdowns. Hij vormt een levensgevaarlijk duo met nummer één receiver Allen Robinson, die het team leidt met 758 yards en zeven touchdowns.

Een grotere onzekerheid is het meespelen van rookie running back T.J. Yeldon. (531 yds, 1TDs) Hij heeft de afgelopen dagen niet meegetraind. Hij lijkt dit seizoen de olie in de aanvallende machine van de Jaguars, door met zijn goede ground game ruimte te maken voor de eerder genoemde receivers en de passing game van Bortles.

Mariota

Titans leunen op de D

De Tennessee Titans verloren bij de ijzersterke Carolina Panthers.  De Titans deden het hartstikke goed tegen de ongeslagen Panthers, totdat de ploeg uit Carolina het duel besliste in het vierde kwart. Vooral aanvallend was het weer moeizaam, maar de goede prestatie van Titans’ quarterback Marcus Mariota in de week ervoor tegen de New Orleans Saints (4TDs), geeft hoop voor vanavond, net als de sterke verdediging.

Ondanks dat de Titans een zwaar seizoen doormaken, maakt hun rookie quarterback Mariota een goede ontwikkeling door. Helaas kan de quarterback vanavond niet beschikken over twee van zijn drie startende receivers, Justin Hunter en Kendall Wright. Dit is een enorme aderlating voor de al moeizame aanval van de Titans. Zij zullen nu vooral moeten hopen op een top prestatie van hun nummer één receiver Delanie Walker (508 yds, 3TDs), maar vooral van hun defensie.

De verdediging zal de ploeg moeten leiden naar de overwinning vanavond. Vooral nu de aanval twee essentiële spelers mist. De pass defense van de Titans staat 3de in de NFL, 5de totaal en krijgen vanavond weer de beschikking over cornerback Perrish Cox. Zij moeten koste wat het kost de aanval van de Jaguars van het scoren af houden en hopen dat de aanval wat punten op het bord krijgt.

Het succes van de defense komt niet alleen door de goede teamprestatie in de secondary, maar ook door de goede pass rush van de Titans. Met outside linebackers Brian Orakpo (6 sacks) en Derrick Morgan (4.5 sack) hebben ze twee spelers, die het de quarterback van de Jags lastig kan gaan maken. Het succes van de verdediging bepaald naar alle waarschijnlijkheid of de Titans vanavond een kans maken op de overwinning.

Prognose

In deze wedstrijd zal er niet veel gescoord worden. De Jaguars zullen aanvallend net wat beter voor de dag komen dan de Titans en net genoeg punten op het bord weten te zetten om ze te verslaan. Het wordt leuk om te zien hoe twee jonge quarterbacks onder druk, hun team naar de overwinning gaan proberen te leiden.

Voorspelling: De Jaguars winnen met 18-13

Ook leuk om te lezen