Manziel

Stoelendans met quarterbacks in de NFL

Door

Kansas City Chiefs v Denver Broncos

Niet aleen de Denver Broncos staan aanstaande zondag met een andere startende quarterback op het veld.

Waar eerder al het bericht kwam dat Andrew Luck voorlopig wegens een blessure aan de kant staat en dus Matt Hasselbeck de aanval van de Indianapolis Colts zal leiden, zijn er nu een aantal teams die om sportieve redenen een wisseling van de wacht hebben aangekondigd.

Foles gepasseerd voor Case Keenum
Zo hebben de St. Louis Rams besloten dat Nick Foles, wiens contract 3 maanden geleden nog met 2 jaar werd verlengd, voorlopig plaats moet maken voor Case Keenum. Foles, dit seizoen naar de Rams getrade voor Sam Bradford door de Philadephia Eagles, was bezig aan een dramatisch seizoen. Zo gooide hij in 9 wedstrijden slechts 7 touchdowns. Daar stonden 6 interceptions en 2 fumbles tegenover.

Foles andere statistieken houden ook niet over, zo is hij dit seizoen 32e in de NFL in quarterback rating (34.1), 29e in passer rating (75.9) en 28e in passing yards (1,678). De verloren wedstrijd tegen de Chicago Bears van afgelopen zondag, waarin geen van Foles’ 12 passes van meer dan 10 yards aankwamen bleek de druppel.

Aangezien Foles de Rams het komende anderhalf seizoen nog 7,75 milioen dollar aan salaris zal kosten en Case Keenum in het verleden nou niet bepaald heeft laten zien een franchise quarterback te zijn zal Foles op termijn wel weer in de basis terugkomen, zo zei ook coach Jeff Fisher.

Sam Bradford geblesseerd
De quarterback die de andere kant op ging in de trade tussen de Rams en Eagles, Sam Bradford, zal naar alle waarschijnlijkheid dit weekend ook niet in de basis staan nadat hij het afgelopen weekend een hersenschudding en schouderblessure opliep. Mark Sanchez zal dus wederom de touwtjes in handen krijgen van de, tot nu toe, sputterende Philadelphia Eagles aanval.

Romo is back
Ondertussen zal men bij de Dallas Cowboys opgelucht zijn dat Tony Romo na zeven weken zijn terugkeer zal maken. Na een 2-0 start verloren de Cowboys zonder Romo maar liefst zeven keer op rij met Brandon Weeden en Matt Cassel als zijn vervangers. Hoewel de kans uiterst klein lijkt, kan een 9-7 record zomaar genoeg zijn de onvoorspelbare NFC East, al betekent dat wel dat Romo vanaf nu alles moet gaan winnen…

Johnny “Football”
Bij de Cleveland Browns is Josh McCown zijn plaats als starter officieel kwijt aan Johnny Manziel. Manziel was dit seizoen al 3 wedstrijden de starter, echter allemaal door blessures van zijn voorganger: Josh McCown. De 22 jarige Manziel deed dit niet onverdienstelijk. Vooral in de wedstrijd tegen Pittsburgh liet hij volwassen spel zien.

Daarnaast is dit het ideale moment voor de Browns om te kijken wat ze aan Manziel hebben; na 5 wedstrijden op rij te hebben verloren zijn de play-offs voor dit seizoen uit het zicht verdwenen. Met 36 jaar is Josh McCown niet de franchise quarterback voor de toekomst. In een ideaal scenario laat Manziel in de komende wedstrijden zien dat hij dat wel is. Lukt hem dit niet dan is daar een hoge draft positie voor de Browns om op zoek te gaan naar een quarterback.

Hoyer nog in concussion protocol
Bij de Houston Texans is het de vraag of Brian Hoyer op tijd hersteld is. Hij liep in de wedstrijd tegen de Cincinnati Bengals een hersenschudding op en werd vervangen door T.J. Yates. Mocht Hoyer niet op tijd hersteld zijn dan zal Yates ook tegen de Jets de honneurs waarnemen. Overigens lijkt de kans hierop steeds groter te worden, aangezien de Texans gisteren besloten om de transfervrije Brandon Weeden aan zich te binden

Laten we hopen dat Cardinals backup quarterback, Drew Stanton, ons voorlopig gewoon aan de kant blijft vermaken:

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen