Kansas City Chiefs WR Tyreek Hill was een paar maten te groot voor de Bucs D

Bucs komen net tekort tegen Chiefs

Door

Zondagavond laat stonden de GOAT en zijn eventuele opvolger in Florida tegenover elkaar. Mahomes en de Chiefs liepen snel uit tegen de Buccaneers van Brady; de voorsprong was lange tijd 17 punten. In het vierde kwart kwam Tampa Bay echter terug tot op drie punten. Mede door twee intercepties van Brady in de tweede helft kwamen de Bucs net tekort: 27-24.

Mahomes en Hill schieten uit de startblokken

Het eerste kwart was een masterclass van Patrick Mahomes en Tyreek Hill. In no-time stonden ze op een 17-0 voorsprong die ze uiteindelijk niet meer weg zouden geven. De Bucs kwamen nog wel terug, maar het was niet voldoende. In het eerste kwart was Hill goed voor 203 receiving yards en twee touchdowns op slechts zeven gevangen passes. Tampa Bay kon weinig tegen de snelheid en wendbaarheid van Hill. Toen ze het eenmaal hadden uitgevogeld, wist Mahomes er ook raad mee. Hill kwam nog steeds in het spel voor, maar hij wist ook zijn andere receivers vakkundig te bereiken. Uiteindelijk eindigde de Super Bowl MVP met 37 gevangen passes uit 49 pogingen, 462 yards, drie touchdowns en één fumble. Het was een mooie symboliek dat Hill verantwoordelijk was voor de catch die Mahomes de first down bracht waarmee de klok tot nul gebracht werd.

Chiefs houden moeite met het afmaken van tegenstanders

Na het fantastische eerste kwart leken de Buccaneers zich te moeten opmaken voor een absolute slachtpartij. Zo ver kwam het echter niet, want de Chiefs hadden last van een probleem dat hen al langer parten speelt. Het lukt ze namelijk niet om een tegenstander compleet weg te zetten. Nadat ze in het derde kwart wederom een voorsprong van 17 punten bewerkstelligden, zakte het aanvallend in. De Chiefs moesten driemaal punten en lieten Tampa Bay daarmee terug in het duel. Echter, als het er op aan komt, staat Kansas City er. Toen Brady slechts nog één score hoefde te overbruggen, zorgde Mahomes ervoor dat hij de bal niet meer in handen kreeg.

Aanvallende wisselvalligheid zet door voor Bucs

De Bucs offense begon slecht aan het duel. Brady miste zijn receivers dikwijls en Mike Evans had moeite met het vangen van ballen. Laat in de wedstrijd wisten ze echter terug te komen; ook al werd het bemoeilijkt door twee intercepties van Tom Brady. Evans herpakte zich echter en wist ver in de tweede helft twee touchdown passes te vangen. Als hij het duel sterker was begonnen, had het wedstrijdverloop er ongetwijfeld anders uit gezien. Zoals we dit seizoen vaker hebben gezien, zijn het de wisselvalligheid en slechte starten van de Bucs offense die hen parten spelen. Volgende week hebben ze hun bye week en daarna speelt Tampa Bay nog tegen vier teams met negatieve records; andere koek dan de Chiefs.


Overige duels

In de NFC West deed de Rams offense haar defense wederom te kort. Goff kon weinig met de geboden kansen. De ontmoeting tussen de Saints en Broncos in Denver was een vreemde gewaarwording door de mannen under center. Taysom Hill speelde slechts één duel en WR Kendall Hinton werd van de practice squad gehaald om als QB voor Denver te spelen. In Green Bay was het duel vrij eenzijdig; de Bears wisten pas een vuist te maken in garbage time.

San Francisco 49ers @ Los Angeles Rams | 23-20

Voor het eerst in weken stond er weer een offense die enigszins deed denken aan de Super Bowl offense van San Francisco. Vooral het optreden van Raheem Mostert moet coach Kyle Shanahan goed hebben gedaan. Hij verloor weliswaar één fumble, maar was ook goed voor 43 rushing yards en één touchdown. Bij de Los Angeles Rams speelde de defense als gewoonlijk een puike partij. Helaas wist Jared Goff er, ook als gewoonlijk, geen gebruik van te maken. Volgende week moeten de 49ers deze lijn doortrekken tegen de Bills. Dat kan echter niet in eigen huis. Santa Clara county verbood eerder deze week alle pro en college sporten voor de aankomende drie weken.

New Orleans Saints @ Denver Broncos | 31-3

Het had een fantastisch verhaal kunnen zijn. Een practice squad wide receiver die als quarterback moest aantreden in de NFL. Het sprookje van Kendall Hinton (1/9, 13 yards, 2 INT) kwam echter niet uit. Het was namelijk het Zwitsers zakmes onder de NFL-spelers, Taysom Hill, die aan het langste eind trok. Dat kwam echter niet alleen door Hill (9/16, 78, INT, 2 rushing TD). De tweede running back, Latavius Murray, zette namelijk ook twee touchdowns op het bord. Alvin Kamara kwam voor zijn doen weinig in het spel voor met 54 yards uit 11 carries.

Chicago Bears @ Green Bay Packers | 25-41

Het was de terugkeer van Mitch Trubisky, maar uiteindelijk ging het om Aaron Rodgers en zijn Packers offense. Na drie kwarten stond Green Bay met 41-10 voor. Rodgers (21/29, 211, 4 TD) hoefde zich nauwelijks in te spannen om tot deze voorsprong te komen. Concullega Trubisky (26/46, 242, 3 TD, 2 INT) had het zwaarder, maar speelde geen slecht duel gezien de rollercoaster die zijn carrière is. In het vierde kwart wist hij nog twee garbage time touchdowns te scoren.


Lees hier de recaps van de vroege duels!

Cover foto: Mark Lomoglio/AP

Ook leuk om te lezen