New York kleurt groen-wit na prestatie Jets

Door

De stad New York kleurde zondagavond eventjes groen en wit. Na de verrassende overwinning van de Jets op de New England Patriots kleurde het Empire State Building zondagavond groen en wit, de teamkleuren van de Jets. Om de selectie van de Jets dit aanzicht te laten zien, vloog het toestel van de Jets zondagavond een paar kilometer om en hierdoor kregen de spelers en coaches een uitstekend uitzicht op het bijzondere tafereel. Dit meldde de New York Post woensdag.

De piloot van de Boeing 767 had hiervoor speciaal toestemming gevraagd aan de luchtverkeersleiding op het Newark vliegveld. ,,Het was geen doorsnee aanvraag,” gaf de piloot. ,,Maar goed, het was natuurlijk wel heel erg speciaal om dit aan iedereen te kunnen laten zien. We mochten gelukkig wat omvliegen en zodoende konden we ze een goed uitzicht bieden.”

Het verzoek kwam van Jets-coach Rex Ryan.

De Jets-general manager, Mike Tannenbaum, was vereerd met de speciale wijziging van kleuren op de hoogste wolkenkrabber van New York. ,,Dat is echt heel erg speciaal dat ze dat voor ons hebben gedaan. Het werd daarna nog specialer doordat de piloot besloot om wat om te vliegen. We zullen dit met het gehele team niet snel vergeten.”

Op het moment dat het vliegtuig eindelijk landde op Newark, deed de piloot nog een duit in het zakje door de intercom ‘Clear to land for the champion New York Jets’ te roepen.

Komend weekend zal het Empire State Building weer groen en wit kleuren om de Jets te steunen in hun strijd om een ticket voor de Super Bowl. De Jets nemen het zondag in Pittsburgh op tegen de Steelers.

Ook leuk om te lezen