TNF: Broncos walsen over zwakke Cardinals heen

Door

De Denver Broncos hebben voor het eerst in vier wedstrijden weer weten te winnen. In Arizona versloeg het de zwak spelende Arizona Cardinals met 45-10. De Broncos (3-4) hebben zo weer wat ademruimte na een aantal moeilijke weken. De Cardinals en met name Head Coach Steve Wilks daarentegen worden in het nauw gedreven met het verlies. Ze staan nu op een schamele 1-6.


KICK THEIR ASS


Het ging voor de Cardinals al mis tijdens de tweede play van de wedstrijd. Todd Davis kon een aangeraakte pass van Josh Rosen onderscheppen en richting de endzone rennen voor de eerste score van de wedstrijd. De Broncos scoorde een paar minuten later door een 28 yard pass van wide receiver! Emanuel Sanders richting rookie Courtlans Sutton. Von Miller had al aangekondigd dat de Broncos er vol op zouden vliegen met zijn “We’re gonna kick their ass” uitspraken tegen de pers. Miller hield zich aan die belofte gezien zijn stats aan het einde van de avond: twee sacks, vijf qb hits, één recovered fumble en één tackle for loss.


Van quarterback Case Keenum werd ook een goede prestatie verwacht. Gisteravond heeft hij in ieder geval voor één week kunnen overleven. Ondanks één interception gooide Keenum voor 161 yards met één touchdown pass en een QBR van 89.4. De druk op Keenum’s schouders werd ook verlicht dankzij een solide running game. Zowel Royce Freeman als Phillip Lindsay waren goed voor 127 russhing yards en beide één touchdown.


De Denver Broncos komen door de overwinning in Arizona nu op een 3-4 record te staan. Head Coach Vance Joseph zijn hot seat zal iets zijn afgekoeld, maar toch zal hij niet comfortabel achterover kunnen leunen. Volgende week volgt een bezoek aan de Kansas City Chiefs en vervolgens is er de thuiswedstrijd tegen de Houston Texans. Na die twee wedstrijden kan de temperatuur van zijn hot seat weer tot een maximum zijn gedraaid.


JOSH ROSEN KENT MOEILIJKE START


Het was voor Josh Rosen een avond om heel snel te vergeten. Rosen gooide drie interceptions en verloor de bal twee keer. Hij begon dramatisch en het werd er niet beter op. Aan het eind van de avond moest de quarterback strompelend het veld verlaten nadat hij voor de zesde keer werd gesacked . Rosen kreeg weinig tot geen hulp van zijn running back David Johnson, die met 14 carries tot een totaal van 39 rushing yards niet ver kwam. De Cardinals dropen dan ook onder boe geroep van de fans het veld af. Het zal voor Head Coach Steve Wilks afwachten zijn of het management nog vertrouwen in hem heeft. Het is in ieder geval geen goed debuut seizoen van de coach. Offensive coördinator Mike McCoy zijn dagen lijken wel geteld. Er is simpelweg te weinig progressie te zien bij een offense wat als laatste staat geranked.


De Cardinals komen nu op een 1-6 record te staan. Er zal tijdens de komende wedstrijden alles op alles gezet moeten worden om verdere vernedering te voorkomen. Volgende week krijgen ze de San Francisco 49ers op bezoek, om vervolgens richting Kansas City te vliegen voor een wedstrijd tegen de Chiefs.

Coverphoto: Getty Images (archief)

Ook leuk om te lezen