Broncos: Tebow kansloos zonder zelfvertrouwen

Door

 

De Denver Broncos zijn in behoorlijk wat opzichten de zwakke broeder van de play-offs. Zo is de ploeg uit de Mile-High City de enige die in deze fase van het seizoen is beland zonder een winning season te draaien. Daarnaast heeft Quarterback Tim Tebow het laagste percentage completions op zijn naam staan met 46.5% en hebben alleen de Jacksonville Jaguars minder passing yards over het hele seizoen genomen. Maar die hebben dan weer Maurice Jones-Drew.

Je zou de Broncos geen stuiver geven voor hun kansen op zondag tegen de Pittsburgh Steelers. Helemaal als je bedenkt dat de Steelers ook nog eens beschikken over de beste verdediging in de competitie. Mogen de Broncos dan een beetje hoop putten uit het feit dat ze thuis in Denver spelen? Nou, niet echt. Tebow en zijn mannen hebben dit seizoen meer wedstrijden gewonnen wanneer ze op pad waren dan in eigen huis. Daar komt nog bij dat ze de play-offs in gaan na drie wedstrijden op rij te hebben verloren en veruit het slechtste puntsaldo met -81.

Is er dan helemaal niks wat in het voordeel van Denver uitpakt? Toch wel. Misschien moet de sleutel gezocht worden in de twee wedstrijden tegen de Kansas City Chiefs dit seizoen. De eerste ontmoeting wonnen de Broncos met 17-10. Tebow had op zijn zachts een onorthodoxe wedstrijd. Hij gooide de bal de gehele wedstrijd welgeteld acht keer en twee keer werd hij ook daadwerkelijk gevangen. Het leverde één touchdown door de lucht en één over de grond op.

In de laatste wedstrijd van het seizoen speelden speelden de Broncos weer tegen de Kansas City Chiefs. Het werd een 3-7 nederlaag voor eigen publiek. Tebow probeerde dit keer tweeëntwintig passes. Zes keer vond hij een receiver en hij wist zestig yards bij elkaar te gooien. Tot de endzone kwamen de Broncos zowel over de grond als door de lucht niet.

De conclusie is wel dat van al die cijfers helemaal niks te maken is. Tim Tebow werkt niet met cijfers. Hij heeft meer dan eens bewezen wedstrijden te winnen die op papier al lang en breed verloren waren. Hoe erg de cijfers al weken in zijn nadeel spreken. Nog drie van die wonderen en hij staat gewoon in de Superbowl.

Er is echter wel een gevaar. Tebow speelde tegen de Buffalo Bills de slechtste wedstrijd uit zijn carrière. Hij gooide vier intercepties, maar belangrijker hij gooide zijn zelfvertrouwen en onoverwinnelijkheid te grabbel. Als hij dat niet kan omdraaien voordat hij zondag op het veld stapt tegen de Steelers kan Denver wel inpakken.

Dus weg met die cijfers, ‘Tebow’ er een eind op los en wees vooral niet te bang, Tim. Anders is je status als Messias wel van erg korte duur.

Foto: US Presswire

Ook leuk om te lezen