Clemens krijgt een kans bij Astros

Door

Koby Clemens, de zoon van de zevenvoudige Cy Young Award winnaar Roger, is door de Houston Astros uitgenodigd om deel te nemen aan hun Spring Training. Clemens speelt al vijf jaar in de minor leagues voor de Astros en elk jaar nodigen de MLB teams hun beste minor leaguers uit om tijdens de oefenwedstrijden in de lente te laten zien wat zij kunnen tegen spelers uit de Majors.

Clemens werd in 2005 gedraft als een derde honkman, maar speelde later ook al als catcher en outfielder. In 2010 speelde hij vooral op het eerste honk en daar lijkt hij voorlopig te blijven spelen, hoewel hij zelf aangeeft dat het hem niet uit maakt waar hij in het veld staat. ,,Als mensen mij vragen wat mijn favoriete positie is, zeg ik wel eens voor de grap ‘het slagperk’. Het maakt mij niet uit waar ik in het veld sta als ik maar lekker mag slaan.”

Slaan is dan ook het sterkste punt van Koby Clemens, die vooral bekend staat om zijn ‘power’. Hij werd dit jaar in Double-A MVP in zijn league met een slaggemiddelde van .241 met 26 home runs en 85 RBIs. Een jaar eerder sloeg hij in Single-A al 22 home runs met 121 RBIs.

Clemens maakt vooralsnog geen kans om meteen bij de start van het seizoen deel uit te maken van Astros. Hij zal het seizoen in Triple-A beginnen, maar krijgt wel de kans om te laten zien wat hij kan voor het publiek, de pers en de manager. Clemens blijft er erg nuchter onder en zegt dat hij zichzelf absoluut wil bewijzen, maar zich niet bezig wil houden met zaken waar hij geen invloed op heeft. Zoals de beslissingen van de manager en de GM. Van zijn vader kreeg hij het volgende advies mee: ,,Blijf jezelf, ken je eigen kracht en probeer niet te veel te doen.”

Wellicht dat we vader en zoon het komende jaar veel in het nieuws zullen zien. Koby vanwege zijn prestaties op het veld en Roger vanwege zijn vermeende dopinggebruik waarvoor hij voor de rechter moet verschijnen.

Foto: lh6.ggpht.com

Ook leuk om te lezen