Patriots makkelijk langs Cowboys, Cardinals verslaan Detroit

Screen Shot 2015-10-12 at 06.14.51

De New England Patriots (4-0) hadden niet heel veel moeite met de vleugellamme Dallas Cowboys (2-3), terwijl ook de Arizona Cardinals (4-1) heel eenvoudig de overwinning pakten tegen de Detroit Lions. De Denver Broncos waren opnieuw afhankelijk van de verdediging, die er uiteindelijk voor zorgde dat de Broncos (5-0) nog steeds ongeslagen zijn.

First Down

Feit: zonder Dez Bryant en Tony Romo zijn de Dallas Cowboys een stuk minder interessant om naar te kijken. Het is dan ook geen verrassing dat de Cowboys met Brandon Weeden under center er tegen de regerend Super Bowl kampioen weinig van bakten. Hoewel de Cowboys erin slaagden om Tom Brady vor rust vijf keer tegen de grond te werken, bleef het op aanvallend gebied bijzonder stil. Ook het feit dat de Cowboys een hoop penalties tegen kregen droeg bij aan een zege voor de Patriots.

Nadat beide ploegen op het scorebord waren gekomen middels een fieldgoal, leidde Tom Brady de Patriots naar endzone van Dallas, om vervolgens te scoren met zijn trademark move, de quarterback sneak:

Na nog een fieldgoal van Stephen Gostkowski, gingen beide ploegen rusten met een 13-3 stand. Weinig verrassend, waren de Patriots ook na rust de bovenliggende partij. De titelverdedigers marcheerden opnieuw richting de endzone, waar dit keer running back Dion Lewis zijn kunsten mocht vertonen. De kleine running back verrichtte uitstekend werk door tackles te breken en te ontwijken om vervolgen de endzone in te vallen:

Het enige wapenfeit uit de tweede helft voor de Dallas Cowboys was opnieuw een fieldgoal van Dan Bailey. De connectie tussen Tom Brady en Julian Edelman was de uiteindelijke knock-out. Twee minuten in het vierde kwart bezorgde Brady de bal bij Edelman, die op volle snelheid verdedigers ontweek op zijn weg naar paydirt:

Stephen Gostkowski mocht vijf minuten voor het einde nog een keer aanleggen voor een 34-yard fieldgoal om de eindstand van 30-6 op het bord te zetten.

Third-and-long

De nog winstloze Detroit Lions stonden welgeteld één keer op voorsprong tegen de Arizona Cardinals door de eerste touchdown van de wedstrijd te scoren. Vanaf dat punt ging het hard bergafwaarts en eindigde een Lions-wedstrijd opnieuw in een drama voor het team uit Motorcity, dat als enige team nog niet wist te winnen dit seizoen.

Als symbool voor de dramatisch presterende Lions was daar quarterback Matthew Stafford, die maar liefst drie intercepties gooide en daarvoor in het derde kwart op de bank werd gezet ten faveure van Dan Orlovsky.

Aan de andere kant speelden de Arizona Cardinals weer als de ploeg die vorig jaar opeens omhoog kwam drijven in de NFC. Carson Palmer wist geen grootse cijfers te overleggen, maar was geconcentreerd en gooide drie touchdowns naar Darren Fells, John Brown en Larry Fitzgerald. De running backs van de Cards verzorgden nog eens drie touchdowns, wat uiteindelijk resulteerde in een 42-17 overwinning voor de ploeg uit Arizona.

Extra Point

Normaal gesproken hadden de Denver Broncos altijd weinig moeite met de Oakland Raiders, maar dit keer slaagden de Broncos er maar niet in om de aanval van de grond te krijgen. De Oakland Raiders spelen aanzienlijk beter dan vorig seizoen en vooral de defense hield zich goed staande tegen Peyton Manning en co. getuige deze interceptie van Charles Woodson:

Het was overigens de eerste keer dat Charles Woodson een pass van Peyton Manning onderschepte. De twee toekomstige Hall of Famers kwamen overigens uit dezelfde Draft Class, maar na 17 jaar lukte het de oude cornerback dan eindelijk om een interception te pakken tegen Manning. Hij herhaalde dat kunstje overigens nog een keer:

De beslissing viel in het vierde kwart, toen de Denver Broncos met 9-7 voor stonden. Met nog zeven minuten tot het laatste fluitsignaal werd een korte pass van Derek Carr onderschept door Chris Harris Jr., die de bal terugbracht voor een pick six van 75 yards. Eindstand: 16-10.