Seahawks verspelen riante voorsprong en verliezen na OT van Bengals

Seattle Seahawks @ Cincinatti Bengals 24-27

De laatste seizoenen zo geoliede machine van de Seattle Seahawks hapert en sputtert. Want ook op bezoek bij de Bengals werd er niet gewonnen. Een voorsprong van liefst zeventien punten werd uit handen gegeven. Na vier gespeelde kwarten stond de stand gelijk en in overtime sloegen de bewoners van Paul Brown Stadium hard toe.

Bij aanvang van het vierde kwart leek er voor de Seahawks geen vuiltje aan de lucht. Met een respectabele voorsprong van 24-7 zag niets er naar uit dat de Super Bowl winnaars van twee jaar geleden tegen hun derde nederlaag van het seizoen zouden aan lopen. Maar na halftime kwam Russell Wilson er niet meer aan te pas. In de laatste zes drives wisten de Hawks maar drie keer een first down te halen (waarvan twee in overtime). Daarnaast maakte hij een paar domme keuzes. De vraag is waar het bij het team precies aan ontbreekt en hoe Pete Carroll dit recht gaat trekken.

De Bengals daarentegen kwamen door de overwinning op 5-0 en lijken een team waar serieus rekening mee gehouden moet worden. Drie kwarten leek het nergens naar, maar in het vierde kwart vielen alle puzzelstukken op de juiste plaats: pass rush en coverage deden hun werk, de offensive line creëerden gaten voor Giovani Bernard en Andy Dalton was subliem tijdens de belangrijkste momenten in de wedstrijd.

Ook alle credits aan tight end Tyler Eifert, een belangrijke factor binnen de Bengals’ offense en in deze wedstrijd goed voor acht receptions, 90 yards en een touchdown.

Cleveland Browns @ Baltimore Ravens 33-30

Op bezoek in het M&T Bank Stadium liet Josh McCown zien waarom hij en niet Johnny Manziel de startende quarterback van de Cleveland Browns is. Liefst 457 yards – een nieuw team record – en goed voor twee touchdowns, zorgde McCown ervoor dat Travis Coons in overtime de beslissende field goal kon maken en de Browns naar hun tweede overwinning van het seizoen leidt.

Van de laatste veertien onderlinge ontmoetingen werden er liefst dertien verloren door de Browns, maar dit keer viel de score dus wel goed uit tegen hun rivalen. Ook in deze wedstrijd keken de uiteindelijke overwinnaars tegen een achterstand (van twaalf punten) aan.

In overtime mochten de Ravens het als eerste proberen, maar die werden snel tot een punt gedwongen. In liefst zeven minuten tijd wist McCown zijn team – slechts – tot aan de 51-yard lijn te brengen en gaf vanaf die afstand Coons de mogelijkheid om de overwinning binnen te slepen. Dat deed hij met verve, waardoor zijn vierde field goal van de avond meteen de winnende werd. De Ravens bleven beduusd achter en staan nu op 1-4.

McCown werd de held van de avond. Goed voor 36-uit-51, werd hij de eerste QB uit de geschiedenis van de Browns die drie wedstrijden op rij meer dan 300 yards weet te gooien. Ook verbrak hij het uit 25 oktober 1981 daterende record van Brian Sipe (voor totaal aantal gegooide yards), toentertijd goed voor 444 passing yards.

Buffalo Bills – Tennessee Titans 14-13

In het eerste kwart werd er niet gescoord, maar Tyrod Taylor noteerde een touchdown, rende er één de endzone binnen (22 yards) èn ontving ook zelf nog eens een pass (4 yards) waardoor Hogan de winnende touchdown kon maken. Daarmee noteerden de Buffalo Bills hun derde overwinning van het seizoen (3-2).

De Bills waren niet op volledige sterkte en misten hun twee top running backs (McCoy, Williams) èn hun beste wide receiver (Watkins), maar het deerde hen uiteindelijk niet.

Marcus Mariota had niet zijn beste avond, want met nog 1:32 op de klok werd zijn pass door Stephon Gilmore onderschept. Voor de tweede keer op rij verspeelden de Titans thuis een voorsprong met dubbele cijfers en staan nu op 1-3.

Chicago Bears @ Kansas City Chiefs 18-17

De Chicago Bears struggelen, maar Jay Cutler wees zijn Bears in het vierde kwart de weg door met twee touchdown passes de zege veilig te stellen. Met nog achttien seconden op de klok vond Cutler RB Matt Forte, waardoor de eindstand in Arrowhead Stadium op 18-17 kwam.

Door de overwinning staan de Bears nu op 2-3, waar het vlak na het begin van het derde kwart daar absoluut niet naar uit zag. De thuisspelende Chiefs stonden met 17-3 voor en gezien de vorm van het team uit The Windy City gaven weinig nog maar een stuiver voor hun kansen. Ommekeer in de wedstrijd was wellicht de  knieblessure voor RB Jamaal Charles. De Chiefs raakten van slag, wat Cutler de kans gaf om voor de tweede keer op rij van een achterstand terug te komen.

Uiteindelijk noteerde Cutler 252 yards en twee touchdowns. Met nog 3:05 op de klok vond hij Marquess Wilson. Na een snelle three-and-out leidde Cutler zijn team tot binnen de 10-yard lijn, waarin hij met een korte pass Forte vond.

De Chiefs probeerden het met het verstrijken van de klok nog met een 66-yard field goal, maar die werd niet geconverteerd. De mannen uit Kansas City staan overall nu op een teleurstellende 1-4.

Foto’s: Twitter