NFL Update: Mariota tekent contract, goede voortgang Clowney

Door

Oregon v California

Tennessee Titans quarterback Marcus Mariota heeft negen dagen voor het begin van training camp alsnog zijn contract getekend. Mariota was de laatste van alle eerste ronde keuzes van de 2015 NFL Draft die zijn contract nog niet had getekend. Een paar maanden geleden gingen er geruchten dat Mariota en de Titans het oneens waren over een clausule die de geboren Hawaiaan verbood om te surfen. Later werd bekend dat het om het percentage gegarandeerd geld ging.

Herstel Jadeveon Clowney loopt op schema

In een interview met Forbes Magazine heeft de hoofd dokter van de Houston Texans aangegeven dat het herstel van Clowney voorspoedig verloopt. De eerste keuze in de 2014 NFL Draft blesseerde zijn knie in de eerste wedstrijd van het vorige seizoen en onderging twee operaties om zijn gescheurde kruisband te repareren.

Om het herstel te helpen hebben de Texans gebruikt gemaakt van ‘blood flow restriction training’. De training, die ook gebruikt wordt om het herstel van gewonde veteranen te versnellen, werkt door de bloedsomloop in de benen tot 80 percent te verlagen om zo zwaardere oefeningen te kunnen doen met een lagere kans op nieuwe blessures. De training heeft Clowney geholpen door het spierverlies rond zijn quadriceps te beperken tot een halve centimeter. In normale gevallen verliest een patiënt tussen de drie en vier centimeter spieromtrek. Alles lijkt er dus op dat Clowney klaar zal zijn voor het nieuwe seizoen.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen