NHL RECAP: Montréal behoudt maximum van de punten

Door

NHL: Stanley Cup Playoffs-Montreal Canadiens at Ottawa Senators

Het seizoen is uitstekend begonnen voor Montréal Canadiens. Op bezoek bij Ottawa ging het met 3-1 gaan winnen. Een verdiende overwinning, want op geen enkel moment leek Ottawa aanspraak te maken op de winst. Al in de eerste periode bracht Plekanec de Canadiens op een 2-0 voorsprong. Pageau kon daarna nog wel de aansluitingstreffer maken, maar in de derde periode besliste Mitchell de partij. De debuterende Condon was de grote man bij Montréal.

Ottawa Senators – Montréal Canadiens

Na alle actie op zaterdag, werd er vannacht dus maar één wedstrijd gespeeld. Een duel uit de Atlantic Division tussen de Ottawa Senators en Montréal Canadiens. Beide teams kwamen gisteren ook al in actie. Ottawa ging winnen op bezoek bij Toronto na shootouts. Montréal won met 2-4 in de TD Garden van Boston. Zo hadden ze allebei na twee wedstrijden nog het maximum van de punten. Pikkant detail: het was hun eerste ontmoeting na de playoff-serie van vorig seizoen. Montréal schakelde toen de Senators uit in zes wedstrijden.

Eerste doelmannen Craig Anderson en Carey Price speelden gisteren al, dus mochten vandaag hun back-ups het ijs op. Montréal wou O’Connor meteen onder druk zetten in zijn eerste wedstrijd in de NHL en dat lukte aardig in de eerste periode. De Canadiens waren baas en dat zag je ook terug in de kansen: 15-6 voor Montréal na 20 minuten. Ook in het aantal doelpunten waren ze baas – en dat is nog altijd het belangrijkste -, Plekanec had er al twee inliggen na de eerste periode. Zijn eerste doelpunt was vanuit een scherpe hoek waarbij hij O’Connor te grazen nam, zijn tweede viel op een breakaway na puckverlies van Karlsson.

De tweede periode kenmerkte zich door een heleboel penalty’s. De ene penalty na de andere werd gefloten en het was vooral tegen Ottawa. Met een 2-0 achterstand denk je dan dat de Senators helemaal in de problemen zal komen, maar niets was minder waar. Het was Pageau die er met een shorty 2-1 van kon maken.

In de derde periode kregen we hetzelfde beeld te zien: Montréal die de betere ploeg was en Ottawa bleef penalty’s verzamelen. Vijf minuten in de laatste periode deed Mitchell het schot van Subban afwijken, O’Connor zag de puck niet komen en zo stond het 3-1.

Ottawa probeerde nog terug te komen, maar de Canadiens waren te sterk. De Senators leken geen enkel moment in hun spel te komen en als ze dan een kans kregen, stond er een heel sterke Condon in de weg. De debuterende doelman van Montréal mag heel trots zijn op zijn prestatie. Mede dankzij hem wint Montréal zijn derde wedstrijd op rij en behoudt het dus het maximum van de punten. Voor Ottawa is dit het eerste verlies van het seizoen.

Foto: Getty Images
Video: NHL.com

Ook leuk om te lezen