NFL Play-offs preview: LA Chargers @ New England Patriots

Door

Zoals zo vaak is Gillette Stadium zondag het decor voor een Divisional Round play-off game, waar de New England Patriots ditmaal de Los Angeles Chargers ontvangen. Het is meteen de clash tussen twee veteranen under center, de 41-jarige Tom Brady en de 37-jarige Philip Rivers.

ROAD WARRIORS OP ZOEK NAAR GLORIE IN ONNEEMBARE VESTING

De Chargers wisten vorige week de Baltimore Ravens te kloppen in eigen huis en daarmee heeft het team van coach Anthony Lynn nu al acht keer kunnen winnen buitenshuis (plus winst in Londen, wat officieel een ‘thuiswedstrijd’ was voor de Chargers). De Road Warriors hebben het gevoel dat ze van iedereen kunnen winnen on the road en geef ze maar eens ongelijk. Ze klopten dit seizoen onder anderen de Kansas City Chiefs, de Pittsburgh Steelers en de Seattle Seahawks in eigen huis en hoeven dus van niemand bang te zijn.

Tegenover de beste uitploeg staat de beste thuisploeg van het seizoen. De New England Patriots verloren geen enkele keer in het eigen Gillette Stadium en zijn ervan overtuigd dat niemand hen iets kan doen op die ‘heilige grond’. Komt daarbij dat de Patriots een week rust achter de rug hebben en in principe op hun fitst zouden moeten zijn. Een topfit Patriots-team in Foxborough, in vriestemperaturen bovendien, zijn een gevaarlijke cocktail voor elke tegenstander.

GESCHIEDENIS IS TEGEN DE CHARGERS

Het is niet de eerste keer dat De Patriots tegenover de Chargers staan en als we naar de geschiedenis kijken, dan heeft de ploeg uit LA een probleem. In de Brady-Belichick-era staat het 7-1 in het voordeel van de Patriots. Dat enige verlies? Dat kwam er in een wedstrijd met Matt Cassell op de quarterback-positie bij New England. Bovendien hebben de Patriots geen play-off-game tegen een AFC-tegenstander verloren sinds 2014.

De eigen geschiedenis is de Chargers ook niet meteen gunstig gezind. Nog nooit eerder wisten de Bolts meer dan een uitwedstrijd in de play-offs te winnen. Laat het nu net zo zijn dat de Chargers drie uitwedstrijden moeten winnen, willen ze de Super Bowl bereiken.

VOORSPELLING

Ondanks de onheilspellende voorgeschiedenis zijn de Chargers allerminst kansloos zondag. Ze hebben het momentum aan hun zijde na een indrukwekkende zege in en tegen Baltimore vorige week. Coach Lynn had het perfecte defensieve plan klaar en deed Lamar Jackson rondrennen als een kip zonder kop. Als de Chargers-defensie opnieuw op die manier voor de dag kan komen, dan hebben de Patriots een probleem. De Patriots zijn namelijk op hun sterkst gebleken dit seizoen wanneer de run-game op punt stond en laat het net tegen de run zijn dat de Bolts zo effectief waren vorige zondag.

Hoewel het een home game is in Foxborough en hoewel Tom Brady en Bill Belichick twee weken de tijd hebben gehad om zich optimaal voor te bereiden, lijkt een eerste thuisnederlaag in de play-offs sinds 2014 een reële mogelijkheid. Al moeten de Chargers wel uitkijken. Tom Brady met de rug tegen de muur, dat is de gevaarlijkste Tom Brady. Hoe dan ook zullen de twee veteranen Brady en Rivers er een spannende pot van maken. Wij denken dat daarin Rivers en de Chargers de geschiedenis met de voeten zullen treden en voor de verrassing zullen zorgen. De Bolts plaatsen zich zondag voor hun eerste AFC Championship game sinds 2008.

Ook leuk om te lezen