Thriller in Pittsburgh, Seahawks denderen door naar play-offs

Miami Dolphins v Pittsburgh Steelers

Er stonden op de vroege zondagavond vijf wedstrijden op het programma in de NFL. De Steelers en de Broncos zorgden voor een absolute thriller in Pittsburgh. De Seahawks en de Bengals verzekerden zich van de play-offs op een avond waarop Antonio Brown, Doug Baldwin en Amari Cooper weer eens niet te stoppen waren. Ook Danny Woodhead deed van zich spreken met vier touchdowns.

Pittsburgh Steelers v Denver Broncos
Als een American Football-wedstrijd uit één helft zou bestaan dan zou Brock Osweiler een goede kandidaat zijn voor een MVP-award. Opnieuw zorgde de vervanger van Peyton Manning voor vuurwerk in de eerste helft door met zijn ploeg vier touchdowns te scoren, waarvan hij er, net als een aantal quarterbacks eerder op de avond, één zelf voor zijn rekening nam. Demaryius Thomas (2 TD) en Emmanuel Sanders (1 TD en 181 yds!) hielpen de Broncos aan een 27-13 voorsprong bij rust. Na rust begon de show van de beste passing offense op dit moment in de NFL, met Antonio Brown en Ben Roethlisberger als hoofdrolspelers. ‘Big Ben’ en Brown waren zelfs niet te stoppen door één van de beste cornerbacks in de NFL.

In het laatste kwart wist Markus Wheaton de stand gelijk te trekken, waarna opnieuw Brown voor de beslissende touchdown zorgde. Ondanks een interceptie met twee minuten op de klok wisten de Broncos niet meer terug te komen en scoren ze voor de derde keer op rij niet in de tweede helft. De Steelers houden door deze cruciale zege hoop op de play-offs, de Broncos laten opnieuw de kans liggen om hun plek in de eindronde veilig te stellen.

Steelers 34, Broncos 27

Oakland Raiders v Green Bay Packers
De Raiders schoten zichzelf in de voet in het eerste kwart tegen de Packers. Quarterback Derek Carr gooide twee intercepties vlak voor zijn eigen endzone. Carr liet zich echter niet van de wijs brengen en leidde de Raiders van een 14-0 achterstand naar een 20-16 voorsprong. Oakland domineerde de wedstrijd en leek door een uitstekende Amari Cooper op weg naar een overwinning op Green Bay.

Eén minuut na de tweede touchdown van Cooper kantelde Aaron Rodgers echter de wedstrijd met een touchdown pass naar James Jones. De Raiders deden er daarna alles aan om de wedstrijd naar zich toe te trekken, maar kwamen ondanks een interceptie en het blokken van een field goal-poging niet meer op het scorebord.

Raiders 20, Packers 30

Seattle Seahawks v Cleveland Browns
Ook de Browns en ‘Johnny Football’ waren niet opgewassen tegen de Seahawks, die de vierde zege op rij boeken en daarmee een play-off plek veilig stellen. De combinatie van quarterback Russell Wilson en receivers Doug Baldwin en Tyler Lockett is de laatste weken door geen enkele defensie te stoppen.

Seahawks 30, Browns 13

San Diego Chargers v Miami Dolphins
Na vijf thuisnederlagen op rij viel er eindelijk weer eens wat te juichen voor de fans in San Diego. Philip Rivers wist zijn ploeggenoten uitstekend te vinden, running back Danny Woodhead profiteerde hiervan met vier touchdowns, waarvan drie in de eerste helft.