NFL Play-offs preview: Philadelphia Eagles @ New Orleans Saints

Door

In de laatste wedstrijd van de zondag (en de Divisional Rounds) nemen de Philadelphia Eagles het in de Mercedes-Benz Superdome op tegen New Orleans Saints. De Eagles overleefden ternauwernood ‘Wildcard Weekend’ door met 16-15 langs de Chicago Bears te piepen. De Saints komen na een bye voor de eerste keer dit postseason in actie, wat niet altijd een voordeel is. Kunnen de Eagles nog een keer verrassen en het seizoen van de Saints in mineur laten eindigen?

BREES vs FOLES

Beide quarterbacks hebben meer met elkaar gemeen dan je zou denken. Ze komen allebei van de Westlake High School in Austin, Texas. Beide zijn voormalig Superbowl MVP’s. Het is de achtste keer dat twee Superbowl MVP’s elkaar treffen in de playoffs. Daar houden de gelijkenissen ook  meteen op. Drew Brees haalde de play-offs door met een 13-3 record door het regular season heen te cruisen. In de Superdome is Brees met een 5-0 record in de playoffs nog ongeslagen.

Nick Foles zat het grootste deel van dit seizoen op de bank en kwam pas in week 15 in actie, midden in de 6-1 eindsprint die ze toch nog een Wildcard opleverde. De Saints en Eagles hebben elkaar driemaal eerder ontmoet in de play-offs, waarbij de Saints de laatste twee ontmoetingen wisten te winnen (in 2006 en 2013). De nederlaag in 2013 is tevens Foles’ enige play-offwedstrijd die hij verloren heeft.

De Eagles mochten dit seizoen al eerder op bezoek bij de Saints. In week 11 liepen de door Carson Wentz geleide Eagles tegen een 48-7 blowout loss aan. Een score die de Saints expres op hebben laten lopen, volgens Eagles left tackle Jason Peters. De Eagles hebben in ieder geval aangegeven inspiratie te halen uit die nederlaag.

INTERESSANTE MATCHUPS

Er zijn dit weekend de nodige interessante matchups om te volgen. Kan de als zevende gerankte Eagles rushing defense de Saints running tandem Alvin Kamara en Mark Ingram afstoppen? De Saints scoorden in het regular season 26 rushing touchdowns, het hoogste aantal in de league.

Heeft de Saints verdediging een antwoord op receivers Alshon Jeffery, Nelson AgholorGolden Tate en tight end Zach Ertz? Ze beseffen zich dat Foles de bal snel kwijt wil en zullen de Eagles receivers daarom aan de line of scrimmage proberen af te stoppen.

Kan de Eagles offensive line, die sinds week 12 gemiddeld maar 8 pressures en 1.4 sacks per wedstrijd toestaat (en vorige week DPOY-kandidaat Khalil Mack onschadelijk wist te maken), de Saints verdediging afstoppen die tot nu toe goed was voor 49 sacks (ranked 5th in de league)? En dan hebben we ook nog de joker die de Saints in kunnen zetten in special teams alleskunner Taysom Hill.

VOORSPELLING

Niemand onderschat de Eagles in de play-offs, zeker niet na de winst afgelopen week tegen de Bears. Nick Foles lijkt in het postseason echt in zijn element. Toch is ‘The Big Easy’ het eindstation voor de ploeg van Doug Pederson. De aanvallende diversiteit van de Saints, de combinatie Sean Payton/Drew Brees en het thuispubliek die Drew Brees in de herfst van zijn carrière naar nog een Super Bowl zal willen schreeuwen, zullen uiteindelijk de doorslag geven: 21-34.

Ook leuk om te lezen