NFL Update: Charles & White verlengen, Rice stopt

Door

Kansas City Chiefs v Oakland Raiders

De Kansas City Chiefs hebben een belangrijk onderdeel van hun team voor langere tijd vast weten te leggen. Runningback Jamaal Charles ondertekende gisteren een nieuw contract dat hem de komende vier jaar in Kansas City houdt.

De 27-jarige Charles speelt al zes seizoenen voor de Chiefs en kwam in vier van de zes seizoenen tot meer dan 1,000 rushing yards. Afgelopen jaar had Charles misschien wel het beste jaar uit zijn carrière en kwam in totaal tot negentien touchdowns, het hoogste aantal onder runningbacks, wide receivers en tight ends.

Voor het trainingskamp gingen er geruchten dat Charles niet op zou komen dagen vanwege de vraag naar een nieuw contract. Zo kwam hij tijdens het eerste trainingskamp niet op tijd, maar volgens Charles zou dit echter op een misverstand hebben berust:

Roddy White blijft in Atlanta

Ook wide receiver Roddy White blijft trouw aan de franchise die hem heeft gedraft. Al negen jaar speelt White voor de Atlanta Falcons, en ook de komende vier jaar zal dit het geval zijn.

White, die afgelopen seizoen 33 werd, kampte afgelopen jaar met veel blessureleed waardoor hij weinig kon betekenen voor de teleurstellende Falcons. In de zes seizoenen daarvoor had hij telkens meer dan 1,000 receiving yards.

Over de beslissing om in Atlanta te blijven was White duidelijk: “Ik wil hier blijven. Ik ben hier begonnen en ik hou van de organisatie en de stad…dus hier bestond geen twijfel over.”

Sidney Rice beëindigt carrière

De Seattle Seahawks zullen het komend seizoen zonder wide receiver Sidney Rice moeten doen. De 27-jarige receiver heeft besloten om per direct zijn carrière te beëindigen. Dit besluit nam Rice na langdurig blessureleed in combinatie met de grote hoeveelheid hersenschuddingen die hij in het verleden heeft opgelopen.

Na het afgelopen seizoen, waarin de Seahawks de Super Bowl wonnen, nam Seattle afscheid van Rice om hem even later terug te laten keren onder een goedkoper contract nadat hij door de medische keuring was gekomen.

In 2009 kwam Rice over van de Minnesota Vikings waar hij destijds een groot aandeel had in het succes van de Vikings. Sindsdien werd Rice echter geteisterd door verscheidene blessures:

Ook leuk om te lezen