Rams herenigen Lloyd met McDaniels

Door

Vorig seizoen verraste Brandon Lloyd vriend en vijand met zijn 1448 yards én elf touchdowns. Denver was de vierde halte in zijn NFL carrière en bij de Bears, Redskins en 49ers had Lloyd nooit laten zien dergelijke nummers te kunnen verwezenlijken. Maar onder coach Josh McDaniels floreerde Lloyd, waardoor hij zich vorig seizoen zelf de meeste productieve receiver van de NFL mocht noemen.

Nu mag Lloyd het in St.Louis gaan laten zien – wederom onder de hoede van Josh McDaniels. McDaniels, inmiddels offensive coördinator na zijn ontslag in Colorado, is verantwoordelijk voor de aanval van de Rams.

Bradford’s favoriete receiver Danny Amendola raakte al in de eerste wedstrijd van het seizoen geblesseerd aan de elleboog en moet de rest van het jaar toekijken. Door die blessure heeft Bradford nog maar weinig opties over in de passing game.

Lloyd moet de aanval van de Rams een ander gezicht gaan geven. Hij is de diepgaande dreiging die in St. Louis ontbreekt; de gemiddelde pas van Sam Bradford is slechts 6 yards, het op twee-na-slechtste gemiddelde in de NFL. Het gemiddelde van Lloyd gedurende zijn carrière is 15.8 yards. Vorig jaar was een catch van Lloyd zelfs goed voor 18.8 yards.

De Broncos zijn aan het wederopbouwen en kunnen de draftselectie (zesde ronde, vijfde als Lloyd meer dan dertig passes vangt) prima gebruiken. Lloyd is inmiddels dertig jaar oud.

Volgens de receiver zelf had zijn overgang absoluut niets te maken met de keuze van de Broncos om Kyle Orton te vervangen met Tim Tebow. Lloyd had zich in de aanloop van het seizoen nog kritisch uitgelaten in de pers over de schreeuw van de fans om Tebow.

Veteranen als hij hadden meer kans om nu met Orton te winnen en wilden niet overgeleverd zijn aan de ontwikkeling van de jonge Tebow. Maar ook in St. Louis zal LLoyd aan de slag moeten met een (onomstreden) jonge quarterback.

 
Foto: dailycaller.com

Ook leuk om te lezen