Goodell ziet salaris drastisch verminderen door lock out

Door

NFL Commissaris Roger Goodell en Jeff Pash, advocaat van de liga, zullen zoals beloofd hun salaris verminderen naar 1 dollar. Beiden maakten in januari de belofte om drastisch hun inkomen te verminderen indien er geen nieuw akkoord gevonden mocht worden.

Normaal verdient Goodell zo’n 10 miljoen dollar per jaar en Pash zo’n 5 miljoen, inclusief bonussen. Er zullen ook geen van die bonussen worden uitbetaald zolang er geen deal wordt gesloten met de spelersvakbond.

Als er in augustus nog steeds geen akkoord is, dan zullen de werknemers op managementniveau moeten inleveren: 25 percent voor vice-voorzitters, 20 percent voor senior vice-voorzitters en 15 voor vicevoorzitters. In 2009 nam Goodell al een vermindering van 20 percent op zijn loon en de lonen van alle directies 15 percent.

Bij de New York Jets zal bijvoorbeeld head coach Rex Ryan samen met zijn coaching staff 25 percent minder verdienen en ook general manager Mike Tannenbaum zal daaraan moeten geloven.

Maar zolang er geen wedstrijden niet worden gespeeld zal het verlies in loon worden vergoed. Die 25 percent aan verlies is ingeschreven in de lockout-clausule, maar een team zoals de New York Giants zal bijvoorbeeld geen loonvermindering toepassen bij zijn staf.

De NFL zelf ging ondertussen rustig door met het versterken van zijn juridische team. David Boies, die Al Gore bijstond toen de stemmen opnieuw moesten worden geteld in 2000 en Paul Clement, advocaat, vervoegen zich nu bij het team.

Deze lockout is pas weer de eerste sinds 1987.

Ook leuk om te lezen