Coyotes verslaan directe concurrent Ducks

Dat het in de Western Conference een spannende strijd is om een play-offticket, is hier al vaker vermeld. Het verschil tussen de nummer elf Minnesota Wild en de nummer vier Los Angeles Kings is slechts zes punten.

Een overwinning is voor elk van de tussenliggende ploegen dus van groot belang, en dat is zeker het geval wanneer het in een duel tegen een directe concurrent is.

De Phoenix Coyotes hebben daarom zondagavond goede zaken gedaan door in Anaheim met 5-2 van de Ducks te winnen. Door deze overwinning stijgen de Coyotes naar de vierde plek in de Conference. De Ducks staan nu op de tiende plek.

De man of the match in dit duel was zonder twijfel Coyotes-goalie Ilya Bryzgalov die tegen zijn oude club zesendertig van de achtendertig schoten op zijn doel wist te keren.

Aan de andere kant maakte Ray Emery na lang blessureleed zijn debuut als goalie voor de Ducks. Hij verving na de tweede periode eerste goalie Dan Ellis en deed dit zeer verdienstelijk. Hij stopte namelijk alle negen schoten die hij in die laatste periode op zich af zag komen.

Anaheim nam in de eerste periode nog wel de voorsprong dankzij een tip-in van Corey Perry. Deze stand bleef echter niet lang staan, want dankzij goals van Taylor Pyatt (foto) en Lauri Korpikoski gingen de Coyotes met een 1-2 voorsprong de eerste onderbreking in.

Anaheim gaf zich nog niet gewonnen en na ruim een kwartier in de tweede periode resulteerde dit in de gelijkmaker. Wederom kon de thuisploeg niet lang genieten van hun doelpunt, want in een tijdsbestek van tweeëneenhalve minuut scoorde Phoenix twee keer waardoor het dus een 2-4 voorsprong nam.

Wat de Ducks in de laatste periode ook probeerde, Bryzgalov gaf geen krimp en hield zijn goal dus verder schoon. In de laatste minuut was het zelfs Phoenix dat via een empty netter nog een keer scoorde en zo het duel definitief besliste.