Papa Crosby: ‘Verhalen einde loopbaan Sidney zijn onzin’

Door

De ervaren radiomaker Bob McCown van de Fan590 in Toronto zorgde voor heel wat ophef in de wereld van de ijshockey. Hij zei dat de familie van Sidney Crosby, sterspeler van de Pittsburgh Penguins, Crosby aanspoorde om te stoppen met ijshockey om nog meer blessures te voorkomen.

In twee opeenvolgende wedstrijden kreeg Crosby een hit tegen het hoofd waardoor hij steeds de symptomen van een hersenschudding vertoont. De ene kreeg hij van David Steckel va de Washington Capitals tijdens de 2011 NHL Winter Classic en de andere van Victor Hedman van de Tampay Bay Lightning. Sinds 5 januari speelde de superster nog geen enkele wedstrijd.

Over de geruchten dat zijn familie hem zou aansporen tot een vervroegd pensioen is zijn vader duidelijk. ,,Het klopt niet dat we dat doen, zeker niet,” zei Troy Crosby. ,,We proberen hem terug gezond te krijgen. En als dat niet vlug gaat, dan is dat maar zo.”

De agent van Crosby weerlegt ook de uitspraken van McCown en zei ook nog iets over de status van Crosby: ,,Er is vooruitgang, maar we kunnen er geen datum op plakken wanneer hij terug zal spelen.”

Dit seizoen had Crosby een reeks van 25 opeenvolgende wedstrijden met een punt. Gedurende die streak scoorde hij 27 goals, waarvan drie hat-tricks, 24 assists en 51 punten. Het is de elfde langste puntenreeks in de geschiedenis van de NHL.

De langste streak staat op naam van, en hoe kan het ook anders, Wayne Gretzky, met 51 wedstrijden op rij.

Foto: thehockeywriters.com

Ook leuk om te lezen