Verkoop Coyotes lijkt toch door te gaan

Door

Zoals jullie al konden lezen in rubriek Slap Shots in het Sport Amerika Magazine, leek de verkoop van de Phoenix Coyotes op losse schroeven te staan. De beoogde nieuwe eigenaar, zakenman en oud-CEO van de San Jose Sharks Greg Jamison, is al een jaar bezig om de ploeg uit Glendale, Arizona te kopen maar had tot voor kort moeite om aan het benodigde geld te komen. Hij kwam namelijk zo’n twintig miljoen dollar te kort.

Maar de saga rondom de NHL-club heeft nu weer een nieuwe wending gekregen. Zoals het er op dit moment uitziet, heeft Jamison met een aantal partners en investeerders de financiën nu wel op een rij en lijkt de verkoop van het team nog maar een kwestie van tijd.

Op dit moment zijn de Coyotes nog in handen van de NHL, die de bankroete club in 2009 voor 140 miljoen dollar kocht. De league vraagt nu 170 miljoen dollar en dat geld lijkt er dus te zijn bij de groep Jamison. Hier houdt het investeren echter niet op, want Jamison en consorten heeft naast het aankoopbedrag ook nog een potje nodig om het team te runnen.

Goed nieuws

Voor de fans van de Coyotes zou het goed nieuws betekenen als het Jamison uiteindelijk lukt om de franchise over te nemen. Niet alleen beloofde hij dat het team dan in de Jobing.com Arena in Glendale blijft spelen, maar Shane Doan heeft een beslissing over zijn toekomst ook uitgesteld nu de verkoop alsnog door lijkt te gaan. De kans is dan ook groot dat Doan in Arizona blijft als Jamison binnen afzienbare tijd eigenaar wordt van de Coyotes.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen