Heat in overtime langs Dallas, Warriors winnen van Clippers

Door

1recap15 Denver beëindigt winstreeks Clippers, Blazers te sterk voor New York

Dallas Mavericks @ Miami Heat 109 – 119

Het was de tweede wedstrijd op rij dat de Miami Heat overtime nodig hadden om hun tegenstander opzij te zetten. Na Orlando was nu Dallas aan de beurt. LeBron James kreeg tegen het einde van de reguliere speeltijd nog een goede kans op de buzzerbeater, maar zijn schot stuiterde op en over de ring. In overtime nam Miami makkelijk afstand en wonnen ze de wedstrijd uiteindelijk met 10 punten verschil. James had nog één assist nodig om een triple double te bewerkstelligen. Hij had 32 punten, 12 rebounds en 9 assist. Teamgenoot Wade eindigde met 27 punten en 10 rebounds. Aan de andere kant scoorde OJ Mayo 30 punten en Dirk Nowitzki 19. Laatstgenoemde is aan het terugkomen na lang blessureleed en gaat per wedstrijd meer scoren.

Los Angeles Clippers @ Golden State Warriors 94 – 115

De Clippers zijn nu een losingstreak aan het opbouwen, zij het nog de minimale. Na de Denver Nuggets weten ook de Golden State Warriors te winnen van Chris Paul en zijn mannen. En net als de wedstrijd tegen de Nuggets, was ook nu het verlies meer dan verdient. Golden State was het veel betere team en straalde uit dat ze de overwinning wilden. Stephen Curry en David Lee deden dat het meest met respectievelijk 31 en 24 punten. Lee pakte daarnaast ook nog eens 13 rebounds en deelde 7 assists uit. Bij de Clippers waren het Crawford en Paul die 24 en 23 punten aan lieten tekenen.

Philadelphia 76ers @ Phoenix Suns 89 – 95

Wat leuk is voor Jrue Holiday is dat ie een triple double scoort met 16 punten, 10 rebounds en 10 assists. Wat minder leuk is voor hem dat zijn 76ers de wedstrijd alsnog verliezen. De 21 punten van Suns Scola en de 20 van Dragic bleken de veel voor Philadelphia. Bij Philly scoorden zes spelers in dubbele cijfers, maar werd Holiday dus topscorer met ‘slechts’ 16. Dit was zo’n wedstrijd voor de 76ers die ze, met een echte superster in de gelederen, waarschijnlijk wél hadden gewonnen. Het blijft koffiedik kijken, maar een speler die er gemiddeld 28 punten ingooit, kan net het verschil zijn tussen winst en verlies voor de Sixers.

Minnesota Timberwolves @ Utah Jazz 84 – 106

Geen opvallende individuele prestaties aan beide kanten. Topscorer van de wedstrijd werd Gorden Hayward met 17 punten. Desalniettemin weten de Utah Jazz relatief makkelijk en dik te winnen van de Timberwolves. De Wolves speelden wederom zonder Ricky Rubio die last heeft van zijn rug. Cruciaal blessuregeval aan de andere kant is dat de Jazz Mo Williams minstens zes weken kwijt zijn omdat ie geopereerd moet worden aan zijn duim.

New Orleans Hornets @ Houston Rockets 92 – 104

De 31 punten van James Harden en de 21 van Asik bleken uiteindelijk te veel voor de Hornets. Belangrijkste man aan hun zijde was Ryan Anderson met 18 punten en 7 rebounds. De twee topscorers bij de Rockets werden ook nog eens bijgestaan door de 15 punten en 10 rebounds van Patterson en de 10 punten en 10 rebounds van Chandler Parsons.

San Antonio Spurs @ Milwaukee Bucks 117 – 110

Een wedstrijdje tussen twee teams in vorm was die tussen de Spurs en de Bucks. De ervaring uit San Antonio wist het te winnen van het jeugdig elan uit Milwaukee. Reden daarvoor waren de grote drie van de Spurs. Het gebeurt de laatste tijd niet vaak meer dat Tim Duncan, Tony Parker én Manu Ginobili in één wedstijd alledrie goed spelen. Gisterenavond dus wel. Duncan noteerde 28 punten en 13 rebounds, Parker 23 punten en 11 assist en Manu was goed voor 16 punten en 6 assists. Hoewel bij de Bucks Jennings er nog wel 31 punten ingooide, waren het toch de Spurs die aan het langste eind trokken.

Ook leuk om te lezen