Blues en Blackhawks boeken eerste overwinning

Door

Dagelijkse updates over de belangrijkste wedstrijden met highlightvideo’s, niet te missen feiten en nieuwtjes en de uitslagen van alle wedstrijden. Dat is NHL Under Review.

Twee ploegen uit de Pacific Division konden gisteravond een 2-0 voorsprong pakken tegen twee teams uit de Central Division. Beide ploegen slaagden hier echter niet in. De St. Louis Blues revancheerden zich voor hun eerste thuisnederlaag tegen de Sharks door hen met 3-0 te verslaan en de Chicago Blackhawks waren na overtime te sterk voor de Phoenix Coyotes: 4-3.

Blessure Halak

Wat de St. Louis Blues echter vooral zullen onthouden na de 3-0 overwinning is de blessure van de succesvolle doelman Jaroslav Halak. Weliswaar hebben de Blues met Brian Elliot een gelijkwaardige vervanger klaarstaan, maar de blessure van Halak betekent dat de Blues niet kunnen rouleren met hun succesvolle doelmannen. De ernst van de blessure is nog niet duidelijk, maar het is interessant om te zien hoe de Blues met deze tegenvaller om gaan.

Halak kwam in de tweede periode hard in aanraking met teamgenoot Barret Jackman. Aanvallend was TJ Oshie met twee assists belangrijk.

Shaw

De Chicago Blackhawks zullen op hun beurt Andrew Shaw kort moeten missen. De aanvaller werd in de wedstrijd tegen de Coyotes uit de wedstrijd gezet na een hit to the head aan het adres van Phoenix-doelman Mike Smith. Smith bleef minutenlang op het ijs liggen, maar bleef de rest van de wedstrijd wel op het ijs staan.

Uit de vijf minute powerplay die volgde leek lange tijd het beslissende doelpunt te volgen. Antoine Vermette was met zijn tweede doelpunt belangrijk voor de Coyotes, maar met nog 5,5 seconden op de klok was Patrick Sharp zo mogelijk nog belangrijker voor zijn ploeg door de 3-3 te maken. In de overtime die volgde was Bryan Bickell met zijn tweede doelpunt van de wedstrijd de matchwinner.

Highlights

San Jose Sharks (7) – St. Louis Blues (2)

Chicago Blackhawks (6) – Phoenix Coyotes (3)

Vanavond staat om 18:00 het derde duel op het programma tussen de Detroit Red Wings en de Nashville Predators. De Red Wings spelen hun eerste thuiswedstrijd en zullen daarin proberen een 2-1 voorsprong te pakken.

De Vancouver Canucks hopen in hun eerste uitwedstrijd de achterstand te verkleinen tot 2-1. Zij spelen om 04:00 hun derde duel tegen de Los Angeles Kings, die een grote stap naar de volgende ronde kunnen zetten met een overwinning tegen de bestgeplaatste ploeg van de Western Conference.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen