MLS Recap: LA wint weer eens, Red Bulls gelijk

Philadelphia Union – Columbus Crew, 1-0

Columbus Crew ging vannacht met 1-0 onderuit in de moeilijke uitwedstrijd tegen Philadelphia Union. Een benutte penalty van Gabriel Gomez zeven minuten voor rust bleek de enige treffer van de dag.

Doorslaggevend was de aanwezigheid van het gewezen wonderkind Freddy Adu. De behendige middenvelder legde na een goede actie aan voor een schot. De bal werd van richting veranderd door de hand Crew-verdediger Gehrig waardoor de bal op de stip werd gelegd. In de tweede helft hield keeper MacMath de thuisploeg op de been met goede reddingen op pogingen van Vargas.

New England Revolution – DC United, 1-2

DC United sleepte vlak voor tijd nog drie punten uit het vuur in de wedstrijd tegen New England Revolution; de ploeg won met 1-2. New England leek op de goede weg toen Jose Moreno na een goedlopende aanval al na zes minuten de 1-0 liet aantekenen.

Na een goed kwartier was het echter 1-1 door Maicon Santos. In het verloop van de wedstrijd hadden beide ploegen kansen op de voorsprong en de winst. Het was uiteindelijk Pontius die op aangeven van DeLeon DC naar de overwinning schoot.

Seattle Sounders –Colorado Rapids, 1-0

Op papier een (sub)topwedstrijd tussen de Seattle Sounders en Colorado Rapids eindigde in een 1-0 zege voor de thuisclub. Matchwinner was Zach Scott die na ruim een uur de enige treffer van de wedstrijd maakte.

Met het resultaat staat Seattle keurig derde in de Western Conference, in dezelfde ranglijst vinden de Colorado Rapids zich inmiddels terug op een toch wel teleurstellende zesde plek.

Toronto FC – Chivas USA, 0-1

Toronto FC zag opnieuw een wedstrijd verloren gaan. Sinds de ploeg weer uitkwam in de Champions League (tegen LA Galaxy en Santos Laguna) won de ploeg geen wedstrijd meer in de MLS. Ditmaal was Chivas USA in Toronto met 1-0 te sterk.

De gelukkige maker van het enige doelpunt was Oswaldo Minda die na een half uur raak schoot. Toronto kwam in de tweede helft niet verder dan wat echt gevaar uit standaardsituaties. Daarmee leed de club de vijfde nederlaag op rij in de MLS.

New York Red Bulls – San Jose Earthquakes, 2-2

De New York Red Bulls verspeelden na drie keer winst op rij weer eens punten. Tegen het sterk acterende San Jose kwam de thuisploeg niet verder dan een 2-2 gelijkspel. Na vijf minuten opende Cooper de score nog voor de thuisploeg, maar tien minuten later maakte Baca gelijk.

Zeven minuten later was het McCarthy die de 2-1 inschoot, maar na een ruim half uur was het Wondolowski die zijn zesde seizoenstreffer liet aantekenen. In de tweede helft kregen de ploegen kansen op drie punten, maar het bleef bij een puntendeling.

FC Dallas – Montreal Impact, 2-1

FC Dallas won de wedstrijd tegen Montreal Impact met 2-1. Montreal leek op weg naar een nieuwe stunt toen Bernardo Corradi na een uur de knappe 1-0 maakte voor zijn ploeg. Tot tien minuten voor het eind stond die stand nog steeds op het scorebord.

Maar na de gelijkmaker van Perez tien minuten voor tijd, zette de thuisploeg alles op alles om de drie punten in eigen huis te houden. Dat lukte door het grote talent Brek Shea. Twee minuten voor tijd bepaalde hij de eindstrand op 2-1.

Los Angeles Galaxy – Portland Timbers, 3-1

Los Angeles Galaxy won weer eens in de MLS. Thuis was het met 3-1 te sterk voor het bezoekende Portland Timbers. Makkelijk ging het echter allemaal niet voor de grootmacht uit Los Angeles, want Kris Boyd scoorde de 0-1.

Na rust kantelde de wedstrijd. Vlak voor de pauze maakte Donovan de gelijkmaker, maar in de slotfase stelde LA de punten veilig door goals van Juninho (.83) en Beckham (.91).