MLS Recap: Kansas wint topper van Salt Lake

Sporting Kansas City heeft de topper thuis tegen Real Salt Lake weten te winnen. Door een kopgoal van Aurelien Collin na een uur. Sporting blijft door de nieuwe zege de enige ploeg in de MLS die alle zes wedstrijden wist te winnen.

In het regenachtige Livestrong Park in Kansas viel maar weinig te beleven in de eerste helft. Vlak voor rust dacht Sapong namens de thuisploeg raak te koppen, maar hij zag zijn goal worden afgekeurd, omdat hij onreglementair de verdediger had uitgeschakeld. De leidsman vond dat Sapong bij zijn sprong zijn elleboog teveel gebruikte om zijn tegenstander naar beneden te drukken.

Na de theepauze was het opnieuw Sapong die een doelpunt dacht te maken, maar ditmaal eindigde zijn intikker na een slimgenomen vrije trap in het zijnet. Tien minuten later was het alsnog raak. Verdediger Collin kopte raak na een verre corner van Zusi.

In de slotfase van de topper was het Kansas dat dichtbij de 2-0 was via Kei Kamara. In de laatste minuut redde keeper Nielsen Kansas nog door een kopbal in zijn drukke strafschopgebied nog te stoppen.