Lakers terug op .500, Pacers winnen van Bulls

Door

1recap1

Atlanta Hawks – Los Angeles Lakers 98-99

De Lakers hebben voor het eerst sinds december weer eens net zoveel wedstrijden gewonnen als verloren. Dankzij een nipte zege op de Hawks heeft het team uit Los Angeles nu dertig wedstrijden gewonnen en dertig verloren. Het was Kobe Bryant (34 punten) die voor de zege zorgde tegen Atlanta, waar Al Horford met 24 punten de belangrijkste man was. Met nog negen seconden op de klok maakte Bryant de winnende basket.

Dankzij de zege blijven de Lakers meedoen om de play-offs plaatsen in de Western Conference. Kobe Bryant en consorten staan nu twee verliespartijen achter op nummer acht Houston en slechts drie wedstrijden achter nummer zes Golden State. Van hun laatste tien wedstrijden hebben de Lakers er nu zeven gewonnen.

Dallas Mavericks – Houston Rockets

In tegenstelling tot de Lakers kunnen de Mavericks na zondag zo goed als gedag zeggen tegen hun play-offs aspiraties. De Rockets, die ook strijden voor een plaats in de play-offs van het westen, trakteerde het team van Rick Carlisle op een flink nederlaag in Houston. In het Texaanse onderonsje was het Rockets-forward Chandler Parsons die de show stal. Parsons miste slechts één van zijn dertien schoten en eindige de wedstrijd met 32 punten. Ook de meer gevestigde sterren in Jeremy Lin en James Harden hadden met beide 21 punten een flink aandeel in de zege. Voor de Mavericks kon Dirk Nowitzki geen p0tten breken, hij scoorde slechts acht punten op acht schoten.

Chicago Buls – Indiana Pacers

De Pacers hebben opnieuw de tweede plaats bemachtigd in de Eastern Conference. Thuis in Indianapolis werden daar de Chicago Bulls verslagen. David West was de gevierde man voor Indiana. De forward noteerde 31 punten en negen rebounds. Ook George Hill leverde met 21 punten een flinke bijdrage aan de zege voor de Pacers, die zeven van hun laatste acht wedstrijden hebben gewonnen. Voor de Bulls kwamen Jimmy Butler en Marco Belinelli tot twintig punten, maar het was niet genoeg voor een uitzege voor Chicago. De tweede plaats in het oosten wordt belangrijk geacht omdat het team dat tweede wordt de Heat pas in de Conference Finals van de play-offs kan tegenkomen.

Charlotte Bobcats – Sacramento Kings 

In een wedstrijd tussen twee van de slechtste teams van beiden conferenties, zijn de Sacramento Kings er met een ruime overwinning vandoor gegaan. De Charlotte Bobcats werden opvallend gemakkelijk verslagen in de eigen Sleep Train Arena. Die naam deed de wedstrijd eer aan, want goed basketball werd er niet gespeeld in Sacramento. John Salmons en Jason Thompson waren de grote mannen voor de Kings met respectievelijk 22 punten en achttien punten en twaalf rebounds. Bij de Bobcats werd Byron Mullins en Gerald Henderson topscorer. Beide spelers maakten echter slechts twaalf punten.

Ook leuk om te lezen