NBA Playoffs Update #17 – Celtics verslaan 76ers in game #1

Door


De eerste stappen naar de NBA Finals zijn gezet. We zetten dagelijks de hoogtepunten van de NBA Playoffs even voor je op een rijtje, zodat je op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen.


ROZIER, HORFORD EN TATUM DOEN SIXERS PIJN


DE HEADLINES

De Boston Celtics hebben de eerste wedstrijd in de tweede ronde van de play-offs met 117-101 gewonnen van de Philadelpia ’76ers. Het verschil werd met name gemaakt achter de driepuntslijn. De Celtics scoorden 17 van hun 35 pogingen tot een driepunter, terwijl de Sixers slechts 5 van de 26 afstandsschoten raakten. Dit deden de Celtics zonder shooting guard Jaylen Brown, die de medische staf in Boston nog probeerde over te halen om wel te mogen spelen. Marcus Smart startte in zijn plaats.

Al Horford, Jason Tatum en Terry Rozier haalden gezamenlijk 83 van de 117 punten. Met name Rozier liet zich van zijn beste kant zien. De point guard vervangt al een tijdje de geblesseerde Kyrie Irving en begint zijn draai als starter steeds beter te vinden. Tegen de Sixers uitte zich dat in 29 punten en 8 assists. Daarnaast schoot hij zeven van zijn negen driepunters raak. 

Bij de Sixers wordt vooral gekeken naar Joel Embiid en Ben Simmons. Embiid scoorde 31 punten en pakte 13 rebounds. Toch had hij een zware avond tegen Al Horford. Simmons had met 18 punten, zeven rebounds en zeven assists op papier geen hele slechte wedstrijd. Desalniettemin vlogen de driepunters van zijn directe tegenstander Rozier hem om de oren. Daarnaast waren de zeven turnovers ook meer dan wat hij gemiddeld laat zien.

DREW BLEDSOE?

Opvallend was dat Terry Rozier naar de persconferentie kwam in een shirt van Drew Bledsoe, een voormalig quarterback van NFL-team New England Patriots. Tijdens de eerste ronde tegen de Milwaukee Bucks verwees Rozier naar Eric Bledsoe als Drew Bledsoe, waarop Eric Bledsoe een aantal keer aan journalisten vroeg wie Terry Rozier was. De twee tekenden vrede na game 7. Toch kon Rozier het niet laten om in een shirt van Drew Bledsoe naar de persconferentie te komen.

DE HIGHLIGHTS

UP NEXT

De volgende wedstrijd tussen de Sixers en de Celtics is wederom in het TD Garden in Boston. De wedstrijd zal gespeeld worden in de nacht van donderdag op vrijdag om 02:30 uur Nederlandse tijd. Coach Brett Brown van de Sixers zal terug moeten naar de tekentafel om een plan te maken om deze Celtics te verslaan. De weg naar de finale in het oosten is echter nog lang.

Coverfoto: Wikimedia Commons

Ook leuk om te lezen