Clippers verrassen Thunder opnieuw

Voor de tweede keer dit seizoen hebben de Los Angeles Clippers het hoger aangeslagen Oklahoma City Thunder weten te verslaan. Onder aanvoering van dunkkoning Blake Griffin vochten de Clippers zich bijna letterlijk terug in de wedstrijd om uiteindelijk de 98-92 zege veilig te stellen in het eigen Staples Center.

Met recht mag de overwinning een verrassing worden genoemd. Vanaf de eerste bal heersten de Thunder. Na een 15-4 run in in net geen zes minuten basketbal was de toon door de bezoekers snel gezet. Oklahoma leek zich, zoals gewoonlijk, te revancheren voor de nederlaag tegen de Portland Trailblazers.

De ploeg gunde de Clippers maar 37 punten. Dat was een evenaring van een record, want eerder wist de nummer 4 in het westen ook de Milwaukee Bucks bij rust op dat aantal te houden. Geen vuiltje aan de lucht dus, want zelf maakten Kevin Durant en co 49 punten.

Maar na de hervatting stroopte de thuisploeg spreekwoordelijk de mouwen op. In het tumultueuze derde kwart, waarin het technische fouten regende, zetten de Clippers de versnelling in. In het laatste kwart was de achterstand van maximaal 14 punten weggewerkt.

Tot 92-92 ging het gelijk. Met nog 43 seconden op de klok smeet Eric Gordon vervolgens een driepunter door de ring. Daarna was de teleurstellend spelende Russell Westbrook, hij schoot 1 op 12, niet scherp genoeg. Randy Foye ontfutselde hem de bal en benutte vervolgens drie vrije worpen.

,,Defensief gezien deden we er een tandje bij, terwijl we aanvallend agressief bleven,” aldus Griffin, zelf goed voor 26 punten en 16 rebounds. De Clippers pakten hun dertigste zege in 2010-2011 en verrasten voor de tweede keer in drie wedstrijden Oklahoma.

De komende week wordt een groot examen voor de Thunder. De mannen van coach sneaken in alle rust door het seizoen, staan stevig vierde in het westen en hebben een frisse en uitgebalanceerde ploeg met Durant, Westbrook, Serge Ibaka, Thabo Sefolosha en de van Boston overgekomen Kendrick Perkins.

Oklahoma kent een goed jaar en is al geruime tijd verzekerd van de playoffs. Mede met dan aan een sterke maand maart, waarin zij een franchise record neerzetten van 14-2.

Maar nu het april is en het er echt op aan komt hoe goed is de ploeg dan? April heeft tot nu toe twee al nederlagen opgeleverd en de komende week staan lastige wedstrijden tegen Dallas, opnieuw de Clippers en tweemaal Denver op het programma.