Mostert en 49ers rennen Packers aan flarden, winnen NFC Championship

Door


In de NFC Championship game is het zondagavond op een onemanshow uitgedraaid van running back Raheem Mostert. De 49ers kwamen in eigen stadion nooit in gevaar tegen Green Bay en deden offensief wat ze wilden met de bal. Vooral Mostert had de wedstrijd van zijn leven en rende voor meer dan 200 yards. De 49ers bereiken met de zege voor het eerst sinds 2012  de Super Bowl.

MOSTERT ALS EEN SPEER

Vanaf het begin van deze partij was het duidelijk dat coach Kyle Shanahan van de 49ers zijn offensieve mantra niet zou verloochenen. Er zou gerend worden. En veel. Al in de tweede drive van de 49ers bracht die strategie wat op. Raheem Mostert, die zou uitgroeien tot de absolute held van de avond, rende ongestoord de eindzone binnen voor een touchdown.

De Packers hadden gedurende de gehele eerste helft geen enkel antwoord op Raheem Mostert en de running game van de 49ers. Al na anderhalf kwart stond de teller van Mostert op 100 yards. Nog in de eerste helft zou Mostert er nog eens twee rushing touchdowns bijdoen. Ondertussen stond ook de 49ers-defensie op scherp. Sensationele rookie DE Nick Bosa noteerde de eerste sack van de avond toen hij Aaron Rodgers tegen de grond werkte.

Verder werd Aaron Rodgers, doorgaans toch geroemd om het ijs in zijn aderen, tweemaal tot balverlies gedwongen. Een eerste keer verloor hij de bal na een slechte snap, waarna San Francisco de bal kon overnemen, maar er slechts een field goal uit haalden. Het tweede balverlies was problematischer. Rodgers gooide een interceptie en gaf de bal opnieuw aan de 49ers-aanval. In die opportuniteit zag Mostert zijn kans schoon om een hattrick te scoren. Hij knalde vooruit voor zijn derde touchdown van de helft!

COMEBACK ZIT ER NOOIT IN

De Green Bay Packers keken tegen een achterstand van 27-0 aan bij de rust. Onmogelijk in te halen voor de meeste ploegen, weten we. Maar bij een team met Aaron Rodgers under center bleef er toch steeds die achterliggende gedachte… “stel je maar ‘ns voor.” Er leek daadwerkelijk een ander team uit de kleedkamers te zijn gestapt. De eerste drive in de tweede helft was meteen raak voor Green Bay. Rodgers vond zijn mannetjes en liet vanaf de 10 yardlijn Aaron Jones de bal over de doellijn lopen. Maar de 49ers wilden onder geen beding hun tegenstander terug in de wedstrijd laten. In de daaropvolgende drive was het opnieuw Raheem Mostert die de Packers-defensie aan flarden rende en zijn vierde (!) touchdown van de avond scoorde.

GARBAGE TIME SCORES VOOR GREEN BAY

Rodgers wilde zich niet zonder slag of stoot naar de slachtbank laten leiden. Enkele goeie diepe ballen zorgden ervoor dat er toch nog wat punten op het bord werden gezet. Aaron Jones kon ook nog zijn tweede touchdown scoren en ook de rookie tight end Jace Sternberger ving nog een bal in de eindzone.

Maar het kwam allemaal te laat voor Green Bay. Op geen enkel moment leek het erop alsof San Francisco zich zorgen maakte en dat was ook nergens voor nodig. De voorsprong was immers groot genoeg om de rest van de wedstrijd rustig uit te kijken. Het finale uitroepteken kwam er vanwege veteraan Richard Sherman. Aaron Rodgers probeerde tevergeefs een nieuwe bom te lanceren, maar de bal belandde in de handen van de legendarische cornerback. Nadat hij zes jaar geleden de Super Bowl-droom van de 49ers beëindigde in de NFC Championship met de Seattle Seahawks, was de cirkel nu rond voor Sherman, die met de interceptie uitgerekend de 49ers nu naar de Super Bowl bracht.

Coverfoto: Ezra Shaw | Getty Images

Ook leuk om te lezen