San Francisco 49ers naar de Super Bowl

Door

Frank GoreDe San Francisco 49ers hebben zich vanavond geplaatst voor de Super Bowl door met 28-24 van de Atlanta Falcons te winnen.

De belangrijkste mannen bij de 49ers waren running back Frank Gore (foto) en tight end Vernon Davis. Gore scoorde twee touchdowns en Davis had één touchdown en 106, dikwijls belangrijke, yards.

Vliegende start
In de eerste helft waren het echter de Falcons die uit de startblokken schoten. Twee touchdowns van Julio Jones en een field goal zorgden voor een comfortabele 17-0 voorsprong. Net als vorige week tegen de Seahawks wisten de Falcons de leiding echter niet vast te houden. De 49ers haakten eerst aan en pakten vervolgens in het vierde kwart, met nog iets meer dan acht minuten te gaan, voor het eerst een voorsprong.

De Falcons wisten vervolgens niet meer te scoren, al kwamen ze nog wel tot veertien yards van de endzone.

Stats
Matt Ryan gooide voor drie touchdowns, maar had ook een interception en een fumble. Colin Kaepernick was degelijk met 233 passing yards, 21 rushing yards en een touchdown.

De 49ers nemen het over twee weken in de Super Bowl in New Orleans op tegen de Baltimore Ravens of New England Patriots.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen