SportAmerika Football Pool - De Las Vegas Raiders zorgden voor de grootste upset in week 2

Football Pool: wisseling van de wacht na week 2

Door

Titelverdediger Robin van Grieken begon de Football Pool voorspoedig, maar kelderde na week 2 in de rankings. Hij wist “slechts” elf duels goed te voorspellen en valt daarmee buiten de top 20. De koppositie werd gedeeld overgenomen door Stephan Spanjaart en Vincent Vrijsen. Laatstgenoemde is een oude bekende. Vrijsen deed vorig jaar onafgebroken mee in de top van het klassement. De weekwinst ging naar Floris Zevenbergen. Hij wist maar liefst 15 duels correct te voorspellen en had óók het totale aantal punten van MNF goed: 58. Tenslotte een eervolle vermelding voor twee anderen die MNF correct voorspelden: Tim van Achthoven en Sunny Li.

SportAmerika Football Pool: top 20 na week 2
SportAmerika Football Pool: top 20 na week 2

Vegas upset vormt grootste struikelblok

In week 2 waren er maar liefst 14 deelnemers die 15 duels goed wisten te voorspellen. Bij 11 van hen ging het mis door de upset van de Las Vegas Raiders. Totaal tegen de verwachtingen in kregen zij de New Orleans Saints op de knieën. Verder werd alleen de uitkomst van de ontmoeting tussen de Minnesota Vikings en Indianapolis Colts massaal verkeerd voorspeld. Doordat er weinig upsets waren, hadden de meeste spelers 13 of meer wedstrijden goed voorspeld. Een erg hoog aantal dat volgende week waarschijnlijk lager ligt. Gebaseerd op de eerste twee weken zijn er namelijk veel duels waarbij het elke kant op kan gaan. Neem bijvoorbeeld Rams@Bills, Bengals@Eagles en Chiefs@Ravens. Onder de afbeelding lees je de upsets die onze NFL-redactie verwacht.

SportAmerika Football Pool: top 20 van week 2
SportAmerika Football Pool: top 20 van week 2

Week 3 upsets volgens de NFL-redactie

Chris van Dijk: de Texans verslaan de Steelers. Houston heeft de top van de NFL gehad en is het beste 0-2 team. Dat terwijl de Steelers vooral van een gemakkelijk programma hebben geprofiteerd. Beide ploegen leunen op hun defensie. Een defensive touchdown van de Texans gaat daarom de doorslag geven.

Luuk Dokter: de Raiders verslaan de Patriots. Cam Newton begon sterk aan het seizoen, maar zondag moet hij zijn meerdere erkennen in Derek Carr. Newton zal wederom zijn voor veel passing yards, rushing yards en touchdowns, maar Carr heeft zijn 2016-vorm hervonden. Uiterst gevaarlijk, zeker voor een defense die veel sterkhouders van vorig seizoen mist.

Ton de Vries: de Vikings verslaan de Titans. De Vikings zijn de grootste tegenvaller tot nu toe dit seizoen. Maar de bodem is bereikt, er loopt te veel talent rond. De coaching staff zou ook capabel genoeg moeten zijn om iets van deze spelersgroep te maken. Bij de Titans is het tot nu toe feest maar de overwinningen, tegen niet bepaald de sterkste tegenstanders, kwamn met minimale marges. Ik verwacht een bounce back game van de Vikings. Een lagere QB rating dan 0,0 is simpelweg niet mogeijk, so the only way is up.

Toon Aerts: de Bengals verslaan de Eagles. De Eagles gaan nu ook ten onder tegen de Bengals. Offensief worden de Bengals beter en beter. Joe Burrow voelt zich steeds zekerder als aanvalsleider van de Bengals. De Eagles-defensie daarentegen hangt met touw en spuug aan mekaar en ook hun offense toont niet meteen veel om optimistisch over te worden. Daarom denk ik dat de Bengals hun eerste overwinning binnenhalen, terwijl de Eagles zegeloos zullen blijven.


Lees hier de terugblik op week 1 en klik hier om te lezen hoe je meedoet aan de SportAmerika Football Pool.

Coverfoto: Christian Petersen/Getty Images

Ook leuk om te lezen