MNF Preview: Pittsburgh Steelers @ Cincinnati Bengals

Door

Pittsburgh Steelers v Cincinnati Bengals

Nadat gisteravond de Baltimore Ravens en de Cleveland Browns al tegen elkaar speelden, is vannacht het andere onderonsje van de AFC North. De Pittsburgh Steelers gaan op bezoek bij de Cincinnati Bengals. Beide teams verloren in week één, er is veel aan gelegen de tweede wedstrijd winnend af te sluiten om niet vroeg in het seizoen al een grote achterstand op de concurrentie te krijgen. De Bengals gaven in de tweede helft een voorsprong van elf punten weg op bezoek bij de Chicago Bears, de door blessures geplaagde Steelers waren in eigen huis niet bij machte de Tennessee Titans te verslaan.

Cincinnati Bengals
De Bengals zijn stilletjes aan steeds sterker geworden in de afgelopen jaren . De voorgaande twee seizoenen dwongen ze al deelname aan de playoffs middels de wildcard af, maar het zal niemand verbazen als ze nu deelname bereiken door het winnen van de AFC North. Hoewel vorige week werd verloren, kunnen de Bengals toch redelijk tevreden terugkijken op die wedstrijd. De vorig jaar als vijfde gerangschikte defensie van de Bears wist zich geen raad met het tandem Dalton – Green en het waren vooral turnovers en penalties die ze de zege kosten. Daar zal de afgelopen weken hard op getraind zijn

Pittsburgh Steelers
Voor de Steelers ziet het er minder rooskleurig uit. Vorige week werd er vrij kansloos van de Titans verloren, de eerste score van de goudzwarten kwam pas in de laatste paar minuten van de wedstrijd. Erger zijn misschien wel de blessures die ze opliepen in de openingswedstrijd. Center Maurkice Pouncy en running back LaRod Stephens-Howling zijn de rest van het seizoen uitgeschakeld met een knieblessure, en ook linebacker Larry Foote zien we niet meer terug in 2013 nadat hij een blessure aan zijn arm opliep. Het zou dus goed kunnen dat de Steelers voor het in elf jaar een seizoen beginnen met een 0-2 record.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen