Sensationele comeback Broncos in Kansas City

Broncos
Een minuut voor tijd stonden de Denver Broncos nog een touchdown achter op bezoek bij de Kansas City Chiefs. Twee touchdowns binnen negen seconden bezorgden de Broncos toch de tweede zege van het seizoen (31-24) en de voorlopige koppositie in de AFC.

Voor de wedstrijd ging het vooral om de vorm van Peyton Manning. De quarterback overtuigde niet in de eerste wedstrijd tegen de Ravens en de vraag was of hij op 39-jarige leeftijd binnen vier dagen klaar kon zijn voor een nieuw duel. In het begin ging het weer stroef voor Manning, die begon met een nieuwe pick-6.

Hierdoor kwam Manning op twee touchdown passes, maar nog geen een naar een speler van de Broncos. De Chiefs profiteerden optimaal en namen zo voor rust een 14-0 voorsprong. Voor Manning en de Broncos leek dit het moment de aanval van nieuwe coach Gary Kubiak overboord te gooien en het spel te beperken tot de sets die Manning altijd gegooid heeft. En met succes want in de laatste drie minuten van het tweede kwart wist Manning ineens zijn ploeggenoten wel in de endzone te vinden voor twee touchdowns.

Na rust gingen ploegen gelijk op en nadat ze in het derde kwart allebei niet verder kwamen dan een field goal leken de Chiefs in het vierde kwart eindelijk door de sterke Broncos defense te breken en de beslissing te forceren. Knile Davis rende met minder dan 2,5 te gaan de endzone in en zorgde zo voor de 24-17 voorsprong.

Gelijkmaker
Maar Manning bewees in de slotfase dat de oude Peyton terug is. Hij leidde een indrukwekkende drive en tien plays later was een pass over 19 yards naar Emmanuel Sanders goed voor de gelijkmaker.

Er stonden na de touchdown van Sanders nog 36 seconden op de klok en de Chiefs kozen voor de voorzichtige tactiek. Running back Jamaal Charles kreeg de bal en mocht hij niet door de defensie van de Broncos komen dan zou de ploeg in ieder geval een verlenging hebben. Zo ver kwam het echter niet. Charles raakte voor de tweede keer in de wedstrijd de bal kwijt en Bradley Roby kon negen seconden na de gelijkmaker de winnende touchdown noteren.

Voor Von Miller was de zege reden om uit te pakken met een nieuw dansje.

De Denver Broncos (2-0) spelen volgende week zondag in SNF de uitwedstrijd tegen de Detroit Lions, terwijl de Chiefs (1-1) volgende week ook weer op televisie te zien zijn, maar dan tijdens Monday Night Football. Kansas speelt dan in Green Bay tegen de Packers.