Spurs winnen ruim van Suns, Brooklyn verrast Dallas

KawhiLeonard

De San Antonio Spurs hadden vannacht geen enkele moeite met de Phoenix Suns. De ploeg van coach Gregg Popovich won in Arizona met 101-74. Kawhi Leonard werd de man van de wedstrijd. De Dallas Mavericks lieten zich in eigen huis verrassen door de Brooklyn Nets, 104-94.

De Spurs begonnen ijzersterk aan de wedstrijd. Al na twaalf minuten was het gat tussen beide ploegen elf punten. In het tweede kwart liep de ploeg nog verder uit. San Antonio speelde goed en leidde bij de rust met 51-24 (!).

Je zou denken dat de Suns er in de tweede helft alles aan zouden doen om terug te komen in de wedstrijd, maar dat lukte geen moment. Ook in het derde kwart waren het de Spurs die de meeste punten maakte. Pas in de laatste twaalf minuten deden de Suns wat terug (26-33), maar toen was het al veel te laat.

De overwinning betekende het einde van de reeks uitwedstrijden van de Spurs. San Antonio speelde de laatste weken negen keer achter elkaar niet in eigen stadion. Van de laatste tien wedstrijden werden er vijf gewonnen.

Kawhi Leonard blonk uit. De small forward noteerde een double-double met 22 punten en tien rebounds. Ook had hij drie steals en twee blocks. Aron Baynes, Danny Green en Boris Diaw hadden allemaal twaalf punten. Point guard Tony Parker viel erg tegen. In bijna 23 minuten raakte hij maar drie van zijn dertien schoten. De Fransman eindigde de wedstrijd uiteindelijk met zes punten en twee assists.

Marcus Morris werd met negentien punten de topscorer aan de kant van de Suns. De speler raakte vijftig procent van zijn schoten (7/14) en had ook nog eens zeven rebounds. Brandon Knight, die bezig was aan een zeer matige avond (0/6), verliet na iets meer dan een kwartier geblesseerd het veld. De guard keerde vervolgens niet meer terug. De Suns raakten gedurende de hele wedstrijd maar slechts 29,8 procent van hun schoten (25/84).

De Spurs blijven door de overwinning op de zevende plaats staan in de Western Conference. Het gat met de nummer acht, de Oklahoma City Thunder, bedraagt vier wedstrijden. De Suns staan op plek tien. Zij hebben een achterstand van 1,5 wedstrijd op de Thunder.

Tip-off
De Dallas Mavericks lieten zich vannacht in eigen huis verrassen door de Brooklyn Nets. In Texas werd het 104-94. De Mavs speelde goed in de eerste helft en gingen met een voorsprong de rust in. Echter een zeer matig derde kwart (Brooklyn maakte veertien punten meer, 35-21, red.) maakte uiteindelijk het verschil.

Point guard Deron Williams speelde een goede wedstrijd voor de Nets. De speler noteerde 25 punten, zes rebounds en twee assists. Daarnaast schoot hij een erg goed percentage, namelijk 64 procent. Ook Thaddeus Young en Joe Johnson waren lekker bezig. Young was goed voor zestien punten en acht rebounds. Johnson pakte ook acht rebounds en scoorde vijftien punten. Mason Plumlee, die opvallend genoeg als enige speler in de wedstrijd meer dan negen rebounds pakte, noteerde een double-double met veertien punten en tien boards.

Dirk Nowitzki werd zoals wel vaker de topscorer aan de kant van de Mavericks. De Duitsers scoorde twintig punten en had daarnaast zes rebounds. Monta Ellis viel erg tegen. De guard schoot maar vier van zijn zestien schoten raak. Ellis had twaalf punten. Rajon Rondo, die na een schorsing van één wedstrijd weer terugkeerde, had acht punten, zeven rebounds en zes assists.

Three Point Play
– Ook de Toronto Raptors lieten zich verrassen door een team uit New York. De New York Knicks waren met 103-98 te sterk voor de Canadezen. Het betekende de tweede overwinning op rij voor de Knicks.

Tim Hardaway Jr. was on fire. De speler maakte achttien van zijn 22 punten in de eerste helft. Daarmee werd hij de topscorer aan de kant van de Knicks. Ook Andrea Bargnani speelde goed. Hij had negentien punten.

Bij Toronto, waar point guard Kyle Lowry ontbrak, speelde Louis Williams een goede wedstrijd. De guard scoorde de meeste punten, 22. Ook Jonas Valanciunas noteerde goede cijfers. Hij eindigde het duel met zestien punten en acht rebounds. DeMar DeRozan speelde erg matig. Hij raakte drie van zijn vijftien pogingen en miste ook nog eens een 360-dunk. Deze mis zullen ze donderdagavond zeer waarschijnlijk uitzenden bij ‘Shaqtin’ A Fool‘.

– De Washington Wizards maakten vannacht een eind aan de reeks van zes nederlagen op rij. De ploeg won in eigen huis met moeite van de Detroit Pistons. Het werd 99-95. De Wizards verspeelden onder andere een voorsprong van 21 punten, maar gingen er uiteindelijk tot met de overwinning vandoor.

John Wall blonk uit. De point guard had 22 punten en zes assists. Ook Marcin Gortat speelde uitstekend. De center scoorde zestien punten en pakte daarnaast zeventien (!) rebounds. Bradley Beal keerde na een afwezigheid van acht wedstrijden weer terug bij de Wizards. De shooting guard moet duidelijk nog even zijn vorm terugvinden. De guard speelde iets meer dan 32 minuten en raakte daarin maar twee van zijn tien schoten. Beal noteerde acht punten, zes rebounds en vijf assists.

Aan de kant van de Pistons noteerde Greg Monroe een double-double met 21 punten en tien rebounds. Spencer Dinwiddie (20) en Andre Drummond (13) hadden ook dubbele cijfers.

– De Memphis Grizzlies versloegen vannacht de Minnesota Timberwolves. In Minnesota werd het 101-97. Kevin Garnett haalde het einde van de wedstrijd niet. Hij werd na iets minder dan vijf minuten in de tweede helft weggestuurd. Garnett kreeg zijn tweede technical foul, nadat hij de bal boos op de grond gooide.

Marc Gasol speelde opnieuw een uitstekende wedstrijd voor de Grizzlies. De Spaanse center had 27 punten en elf rebounds. Ook point guard Mike Conley en forward Jeff Green speelden goed. Conley had zeventien punten en vier assists. Green noteerde dertien punten, vier rebounds en vier assists in de overwinning.

Andrew Wiggins is druk bezig om de rookie van het jaar te worden. De 20-jarige forward speelde wederom een goede wedstrijd. Wiggins had 25 punten, vier rebounds en twee assists. Ricky Rubio had bijna een triple-double. De Spanjaard had dertien punten, tien assists en zeven rebounds.

Door de overwinning staan de Grizzlies nog altijd tweede in de Western Conference. Het gat met de Golden State Warriors is op dit moment vier wedstrijden.

Stat of the Night
Marc Gasol: 35 MIN, 27 PTS, 11 REB, 4 AST, 0 STL, 2 BLK, 0 3PM, 11/14 FG, 5/9 FT