NBA Update: Knicks geïnteresseerd in Jamal Crawford, Sasha Kaun flirt met Cavaliers

Door

crawford

De laatste puzzelstukken vallen op hun plaats. Nu de meeste grote namen re-upten of een nieuwe thuis vonden, komt het erop aan om de lege plekken op de bank in te vullen.  Want iedereen weet: je hebt supersterren én kwalitatieve bankspelers nodig om de Larry O’Brien-trofee weg te kapen.

Keert J-Crossover terug naar New York?

Het lijkt erop dat de dagen van Jamal Crawford zijn geteld bij de Clippers. De 35-jarige sparkplug staat momenteel nog onder contract bij het team van Doc Rivers, dat eerder deze zomer Lance Stephenson – die dezelfde positie speelt als Crawford en tien jaar jonger is – haalde bij de Hornets. Hoewel zijn verhaal (misschien) uit is in LA, betekent dat natuurlijk niet dat hij uitgerangeerd is. In 2014 won hij nog Sixth Man of the Year en vorig jaar liet hij gemiddeld 15,8 PPG optekenen. De Knicks zouden hun verloren zoon daarom willen terughalen. Daarvoor moeten ze aan de slag met de trade exception die ze ontvingen van Cleveland voor J.R. Smith.

Cleveland – zij weer – en Miami zijn ook geïnteresseerd in de diensten van J-Crossover.

Deal tussen Cleveland en Kaun ‘hangende’

Sasha Kaun – de #56 pick in 2008 – is op bezoek bij de Cavaliers. De 30-jarige center, die de afgelopen zeven jaar voor CSKA Moscow speelde, zou er dichtbij een contract zitten. Tijdens de Las Vegas Summer League liet hij zich ontvallen dat geld geen issue is. In Rusland verdiende hij 2,9 miljoen dollar per jaar, maar het lijkt er niet op dat de Cavaliers – die al over de cap zitten – hem dat kunnen geven, zeker omdat Tristan Thompson momenteel nog zonder contract zit. Als Kaun naar de Cavaliers komt, wordt hij verenigd met ex-coach David Blatt en landgenoot Timofey Mozgov.

Jason Terry mag in Houston blijven

Het leek er even op dat The Jet naar New Orleans zou vliegen om er Anthony Davis en Tyreke Evans te vervoegen, maar de Houston Rockets hebben hem dan toch een nieuw contract gegeven. Hij mag nog een jaartje aan boord blijven voor het veteran’s minimum van 1,5 miljoen dollar. En dat is een goede zaak voor de Rockets. Akkoord, Terry heeft al wat jaren op de teller – hij wordt 38 in september – maar hij is een uitstekende role player die goed mesht met James Harden en veel ervaring heeft in de playoffs.

Rappers wanna be ballers, ballers wanna be rappers

Rappers hebben het graag over basketball. NBA-spelers houden van rapmuziek. Designer PVTSO heeft de twee werelden mooi bij elkaar gebracht in een reeks jerseys. Hij verwerkt telkens het handelsmerk van een plaatselijke rapper in het truitje van zijn thuisploeg. Onze favoriet? Detroit Vs. Everybody, dat Eminems omgekeerde E en het logo van de Detroit Pistons perfect samenbrengt.

Detroit vs Everybody

De andere creaties van PVTSO kun je hier bekijken.

Ik gewas, dus ik ben

De link tussen landbouw en de NBA is niet zo evident, maar dat heeft het Agricenter in Memphis er niet van weerhouden om Marc Gasol te eren. Hun canvas? Een veld gewassen, wat een portret van formaat oplevert. De gelijkenis is treffend.

Ook leuk om te lezen