NBA Update: CEO spot met Nike,Dudley’s opoffering

Door

San Antonio Spurs v Oklahoma City Thunder - Game Four

Lees hier de vorige update

Twee sponsors waren hard tegen hard aan het opbieden om de handtekening van Kevin Durant te krijgen. Under Armour probeerde met een enorm bod ervoor te zorgen dat de MVP van vorig seizoen zijn sponsor Nike in de steek zou laten. Durant koos uiteindelijk voor zijn huidige sponsor en 300 miljoen dollar in 10 jaar tijd. Hij blijft Nike trouw. Een klap voor Under Armour zou je verwachten. Maar volgens de ceo van het bedrijf valt dit best wel mee. “Of ik er plezier aan beleef dat zij (Nike -red) 150 miljoen dollar meer betalen dan ze van plan waren? Absoluut!”, zo liet Kevin Plank aan Bloomberg TV weten.

Volgens de ceo zat er een plan achter de biedingen. Naast uiteraard het binnen halen van Kevin Durant wilde Under Armour ook een signaal afgeven. “We wilden een bericht afgeven aan elke atletic director en elke clubpresident. If you have a deal, there’s no deal too big for us.” Ongetwijfeld zullen we meer van dit soort Nike vs Under Armour biedingen verwachten in de nabije toekomst.

Brandon Jennings in nieuwe commercial Under Armour
Naast de woorden van Kevin Plank kwam Under Armour ook met een nieuwe reclame. Uiteraard zonder de zeer gewenste Kevin Durant, maar wel met Brandon Jennings. In de nieuweste broek van het merk zien we Jennings in de kroeg aan het poolen en is hij aan het bowlen. Nu de enorme deal met Kevin Durant niet door is gegaan had Under Armour vast voldoende saldo om Jennings een aardige vergoeding te geven voor deelname in de commercial.

Jared Dudley offerde zich voor de Clippers op
Een hele goede match is het nooit geworden: Jared Dudley en de Los Angeles Clippers. Hij vertrok dan ook voor het aankomende seizoen naar Milwaukee om daar zijn basketbalvreugde terug te vinden. De magere cijfers van Dudley bij de Clippers hadden een oorzaak. In 74 wedstrijden (waarvan 43 in de basis) kwam hij niet verder dan 6.9 punten tegen 51.8 procent. Daarnaast pakte hij 2.2 rebounds per wedstrijd. Volgens Jared was zijn matige spel voornamelijk te wijten aan knieblessures. Dat hij daar niet voldoende van herstelde kwam volgens Dudley vanwege het vele blessureleed bij de Clippers.

“Ik heb mezelf opgeofferd. Ik vertelde coach Doc Rivers dat ik niet kon, maar we hadden zoveel blessures dat hij me nodig had”, aldus Dudley. “Ik heb hem verteld dat ik wel zou kunnen spelen, maar dat ik niet 100 procent zou zijn. Logischerwijs was mijn productie niet zo goed, maar ik kon hem wel een speler geven om de minuten te coveren. Persoonlijk zijn mijn cijfers hierdoor aangetast, maar voor het team zorgde het er voor dat we de drie positie hadden gevuld.”

Inmiddels verhuisd naar de Bucks kijkt de 29-jarige forward uit naar het nieuwe seizoen. “Om van een contender naar een team in opbouw te gaan maakt voor mij niet uit. Ik heb in alle situaties gespeeld. Als professional moet je met de juiste mindset en de juiste manier je spel spelen. This team has a lot going for it with Jabari (Parker -red) coming in here … that’s a huge upside.”

Moreira leidt Angola langs Australië
Alle ogen op het WK zijn toch voornamelijk gericht op hoe Team USA en Spanje presteren. Gister wonnen beide teams ook hun vierde wedstrijd (lees hier over de beide overwinningen). Vanmiddag kwamen Angola en Australië het veld op. Op voorhand moet dat een reguliere overwinning worden voor Australië, maar niets was minder waar. Yanick Moreira wilde er alles aan doen om met Angola een tweede wedstrijd op dit WK te winnen. Met 38 punten en 15 rebounds imponeerde de center van SMU Mustangs.

De overwinning van Angela kwam na rust tot stand. De ruststand was namelijk 42-29 in het voordeel van Australië. Met 34 punten in het derde kwart en 28 punten in het laatste kwart repareerde Moreira en co de achterstand. Uiteindelijk bleken de 62 punten gescoord in de tweede helft voldoende voor een 83-91 overwinning. Mocht Zuid-Korea van Mexico winnen dan is Angola zelfs door naar de laatste 16.

Ewing jr. naar Griekenland
Patrick Ewing jr. blijft actief in de Griekse competitie. Het afgelopen seizoen kwam de 30-jarige Jamaicaan al uit voor het Griekse Trikila. Bij die club kwam hij tot 12.9 punten, 6.9 rebounds en 1.3 assists per wedstrijd. Het volgende seizoen komt de zoon van Hall of Famer Patrick Ewing uit voor AEK Nifisia.

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen