NBA Update: De geest van Pierce, George deelt uit

Door

Miami Heat v Brooklyn Nets - Game Three

Lees hier de vorige update

Met zijn 36 jaar komt het einde van de basketballcarrière van Paul Pierce elk jaar een stap dichterbij. De jaren beginnen te tellen en elk jaar weer zal Pierce merken dat het lichaam hem stukje bij beetje in de steek laat. Maar van opgeven wil de tienvoudig All Star nog niets weten. Hij staat aan de start van zijn 17e seizoen in de NBA en is zeker niet van plan om met basketballpensioen te gaan.

Paul George deelt uit
Paul George zal indien fit met een ander rugnummer gaan spelen dan vorig seizoen. Zijn nummer 24 wordt ingeruild voor nummer 13. Vanwege de wissel in het rugnummer was de zwaargeblesseerde George genoodzaakt alle jerseys met zijn oude rugnummer op te kopen. Wat hij vervolgens met al die shirtjes moest doen wist de ster van de Indiana Pacers wel. Hij doneerde ze aan studenten en leraren van Knight High School. Op die school speelde Paul George high school basketbal. Naast de shirts had Paul George op zijn eigen Twitteraccount nog mooie woorden over voor zijn geboortestad, waar ook de high school staat.

Dat het gebaar van Paul George erg gewaardeerd werd bleek al snel. Op Twitter doken allemaal foto’s op van blije docenten en studenten in het shirt van de Pacers. George heeft duidelijk geleerd om wat terug te doen voor mensen die hem groot hebben gemaakt. Dankzij dit soort acties van de 24-jarige kreeg hij vorige week al een beterschapskaart die de hoogte van hemzelf had, van zijn oude college Fresno State. Overigens moet George zelf nog wel zijn naam op Twitter aanpassen, daar noemt hij zichzelf nog Paul_George24. Al kan hij het dit jaar natuurlijk nog houden op zijn leeftijd.

Steve Ballmer schrijft brief aan fans
Eén van de eerste acties van de nieuwe eigenaar van de Los Angeles Clippers was een brief schrijven naar de fans. Steve Ballmer wil met zijn brief de fans bedanken dat ze achter de club zijn blijven staan tijdens Sterling-gate. Uiteraard gaat de voormalig topman van Microsoft er alles aan doen om spektakel aan zijn fans te bieden. Een droom is voor Ballmer uitgekomen. Al is het nogal een vrij prijzige droom van twee miljard dollar geworden. Volgens Ballmer is er een nieuw tijdperk voor de Clippers aangebroken. Hij wil de gemeenschap nog meer betrekken bij de club en hoopt op nog meer spektakel tijdens wedstrijden. Hier lees je de volledige brief van Ballmer.

Doc Rivers
De kans is groot dat Ballmer in onderhandeling met Doc Rivers gaat over een nieuw contract. De hoofdcoach, die de Clippers ondanks alle chaos naar de halve finale van de play-offs in het oosten leidde, heeft nog een contract voor twee jaar. Vorig jaar tekende hij in Los Angeles een driejarig contract waarin hij 21 miljoen zou gaan verdienen, maar Ballmer wil hem nu belonen voor de prestaties en het feit dat Rivers niet al eerder is opgestapt. Rivers dreigde namelijk afscheid te nemen van de Clippers als Donald Sterling de baas zou blijven. Nu dat niet het geval is, is er voor de hoofdcoach weinig reden om te vertrekken, zeker niet als hij een verbeterd contract tegemoet kan zien.

Kerstkrakers
Gisteren heeft de NBA het speelschema bekendgemaakt voor het nieuwe seizoen. Er was al aardig wat van uitgelekt, maar nu is dan alles eindelijk officieel. Meer over het speelschema lees je hier. Zoals altijd heeft de NBA ervoor gezorgd dat de echte liefhebber van het spelletje tijdens kerst het diner niet het hoogtepunt vindt maar de wedstrijden. LeBron James kan zich namelijk met kerst opmaken voor een terugkeer in Miami en ook Pau Gasol komt zijn oude team tegen. Ook geen misselijk potje is de rematch van de finale in het westen afgelopen jaar. San Antonio Spurs ontvangen Oklahoma City Thunder.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen