Wat je moet weten over de NFL Combine 4

Door

2011 NFL Scouting Combine - Day 4De vijf beste drills om naar te kijken

1. The 40-yard dash

De carrière van een speler kan gemaakt of vernietigd worden in een zucht. Neem het verhaal van Deion Sanders’ run in 1989. Voordat de Combine op televisie werd uitgezonden of er überhaupt veel door de media over gemeld werd, kwam Sanders met grote regelmaat te laat opdagen en deed hij uiteindelijk maar één drill, en slechts één keer. Het verhaal gaat dat Sanders de 40 yards in 4.29 deed en direct het stadion uitliep. Zonder iets te zeggen sprong hij in een limousine en reed naar het vliegveld, waar hij voor zijn vlucht boardde en naar huis vloog. De voormalig cornerback van onder andere de Atlanta Falcons en Baltimore Ravens maakt nu onderdeel uit van de Pro Football Hall of Fame en is analist voor NFL Network.

2. Bench press

Hoe vaak kan een speler 225 pounds optillen tijdens één zit? Je kunt niet valsspelen bij deze oefening. In navolging van 2013 Pro Football Hall of Fame introducé Larry Allen (Dallas Cowboys) zou het mooi zijn dat iemand de vijftig keer haalt.

3. The gauntlet

Een wide receiver of tight end krijgt een pass van een coach, vangt de bal en dropt hem. Vervolgens rent hij over het veld en vangt vijf passes op rij van vijf verschillende quarterbacks verspreid over het veld. Alles draait om de hand-oog coördinatie, wat helemaal past bij het huidige tijdperk van pass-happy football – in staat zijn om een bal te vangen en een eerste move te maken in één beweging. Het is belangrijker dat ooit tevoren.

4. The speed turn drill

Een defensive back start op de line of scrimmage, rent vijf yards achteruit (achterstevoren) en weer vijf yards vooruit en hoort dan een bepaalde richting waarin hij moet rennen. Na ongeveer vijftien yards wordt de defensive back gevraagd op te kijken en de football te lokaliseren. Wat voor ball skins heb je? De speed turn drill geeft in ieder geval een goede indicatie.

5. Three-cone drill

Drie pionnen worden in een L-vorm geplaatst. Spelers gaan in vijf yards naar de eerste pion en weer terug, dan naar de tweede pion en terug, rennen vervolgens een loop om de derde pion heen, veranderen van richting en komen terug om de tweede pion heen. Got all that? Een behendige running back of wide receiver kan een three-cone drill in 6.5-7.0 seconden.

Lees hier W je moet weten over de NFL Combine deel 3.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen