Lightning voltooien sweep tegen Capitals

Na de 4-3 nederlaag van gisteren waardoor de Washington op een 3-0 achterstand kwamen in de series, bleef aanvoerder Alex Ovechkin strijdbaar. Hij kon niet vertellen wat er precies mis was gegaan in de eerste drie wedstrijden, maar één ding wist hij zeker: de Capitals zouden de series tegen de Tampa Bay Lightning alsnog gaan winnen.

Een dag later bleken deze woorden van de sterspeler ijdele hoop te zijn geweest, want na de 5-3 zege van de Lightning in het eigen St. Pete Times Forum konden de Capitals hun spullen pakken en thuis van een vakantie gaan genieten. Het zijn de Lightning namelijk die zich op mogen gaan maken voor een finale in de Eastern Conference tegen Boston of Philadelphia.

Grote man aan de kant van de thuisploeg was Sean Bergenheim die in de tweede periode zijn zesde en zevende goal van de play-offs scoorde. Met zijn goals zorgde hij ervoor dat zijn team afstand nam van de opponent. Zowel Tampa Bay als Washington had namelijk al een power play-goal gescoord in de eerste periode.

Toch bracht Washington de spanning snel na het tweede doelpunt van Bergenheim weer terug aangezien John Erskine met een wrist shot de achterstand van de bezoekers terugbracht tot 3-2.

In het derde bedrijf stelde Tampa Bay echter weer orde op zaken. Eerst was het na vijf minuten Marc-Andre Bergeron die tijdens een man-meersituatie de marge weer naar twee goals bracht en ruim drie minuten voor het einde van de wedstrijd besliste Martin St Louis in feite het duel door de het vijfde doelpunt van de Lightning achter goalie Michal Neuvirth te schieten. Een minuut later zorgde John Carlson nog wel voor de 5-3, maar dit doelpunt was slechts voor de statistieken.

Washington-coach Bruce Boudreau was helder in zijn analyse: „Ze hebben ons met 4-0 verslagen, dus volgens mij zijn ze het betere team. De marges waren misschien niet groot in de wedstrijden, maar ze hebben de klus nog steeds in vier wedstrijden geklaard.” Boudreau sloot af met een goed advies voor de volgende opponent van Tampa Bay: „Onderschat ze niet.”